NOS

Oranje hockeymannen zijn er bij in Tokio

2. Oranje hockeymannen zijn er bij in Tokio

De Nederlandse hockeymannen hebben zich in Amsterdam verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen, volgende zomer in Tokio. Na een moeizaam 4-4-gelijkspel tegen Pakistan zaterdag, was het zondag in een nieuwe confrontatie een stuk gemakkelijker (6-1).

De wedstrijd van zaterdag ging nog twee kanten op. Het Nederlands team kon niet goed omgaan met stafcorners van de Pakistani. Uiteindelijk viel het allemaal mee, met een 4-4 eindstand.

Het tweede duel begon goed voor Oranje. In de achtste minuut slaat Bjorn Kellerman raak. De tweede goal viel uit een strafbal. Mink van der Weerden verschalkte de keeper van Pakistan in het tweede kwart. Bij het derde doelpunt, van Mirco Pruyser, was alle twijfel weg. Nog voor rust ging er nog een strafcorner van Van der Weerden in.

In de tweede helft bleven de doelpunten vallen als rijpe appelen. Terrance Pieters en Jip Janssen waren de volgende doelpuntenmakers. Alleen Rizwan Ali wist nog te scoren namens Pakistan. De mannen van Max Caldas kunnen zich nu gaan voorbereiden op het Olympisch toernooi van volgend jaar.