appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

Nils van 't Hoenderdaal over ontbreken op EK baanwielrennen en hoe hij wil terugkomen op hoogste niveau

ANP Foto
woensdag 16 oktober 2019 | NOS | Redactie

"Ik had daar heel graag willen zijn", vertelt baanwielrenner Nils van 't Hoenderdaal bij Langs de Lijn en Omstreken. Van 't Hoenderdaal behoorde de afgelopen jaren tot het succesvolle team op het sprintonderdeel, maar moet dit EK baanwielrennen toekijken vanaf de zijlijn.

Van 't Hoenderdaal pakte met de Nederlandse sprintploeg in 2016 en 2017 zilver op de WK en werd vorig jaar samen met Matthijs B├╝chli, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland zelfs wereldkampioen op het onderdeel teamsprint. 

Niet in de selectie

Het leek allemaal zo mooi voor Van 't Hoenderdaal, maar begin dit jaar ontbrak hij ineens in de selectie voor het wereldkampioenschap in Polen. Dat kwam, omdat hij op de testdag van de Nederlandse ploeg niet snel genoeg was. Roy van den Berg bewees sneller te zijn dan Van 't Hoenderdaal en mocht zijn plek overnemen. 

Ook voor dit EK was er een testdag en weer bleek Van 't Hoenderdaal minder rap dan Van den Berg. In de studio vertelt hij hoe het voelt om dit EK te moeten toekijken en hoe hij wil terugkeren in het Nederlands team. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1