Oranje in traag tempo beter dan Wit-Russen

2. Oranje in traag tempo beter dan Wit-Russen

Geplaatst voor het EK is het Nederlands Elftal nog niet, maar dat kan bijna niet meer fout. Zondagavond was Oranje matig, maar wel beter dan de Wit-Russen. Georginio Wijnaldum werd de man van de wedstrijd met twee doelpunten in de eerste helft.

Ronald Koeman wisselde zijn elftal op vier plekken ten opzichte van het duel met Noord-Ierland. Memphis bleef geblesseerd in Nederland achter. De spits werd vervangen door Donyell Malen. Ryan Babel, Denzel Dumfries en Marten de Roon moesten genoegen nemen met een plek op de reservebank. Quincy Promes, Joël Veltman en Donny van de Beek waren de vervangers.

Uit een voorzet van Promes kopte Wijnaldum de openingstreffer binnen. De kopbal van de voetballer van Liverpool was onhoudbaar voor doelman Alexander Goetor. Net voor rust was het nogmaals raak voor de middenvelder, met een prachtig schot in de kruising.

De tweede helft begon Oranje stroef. De Wit-Russen kregen direct een honderd procent kans. Even later ging de bal er zelfs in. Na zwak uitverdedigen van onder meer aanvoerder Virgil van Dijk profiteerde Stanislav Dragoen (1-2).

Het tempo bleef laag. Af en toe was er nog een mogelijkheid, met de grootste voor Malen in de 80e minuut. Zijn poging werd gekeerd door Goetor. Ook Wijnaldum was in de blessuretijd nog dicht bij een hattrick, maar hij werd gestuit.