appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Hockeyster Jonker deed alsof ze geblesseerd was om haar zwangerschap nog even te verbergen

ANP
woensdag 9 oktober 2019 | NOS | NOS Sport

Met lood in haar schoenen ging Kelly Jonker kort na de gewonnen EK-finale bij Alyson Annan langs. De spits van Oranje ging de bondscoach vertellen dat ze zwanger was. Haar interlandcarrière zat er dus op.

"Ik was echt onwijs nerveus", herinnert Jonker het zich nog maar al te goed als ze het moment terughaalt bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. "Onze band is goed, maar ja; je gaat haar toch even vertellen dat je niet naar de Spelen gaat. Ik was bang dat ze heel teleurgesteld zou zijn. Dat had ik heel erg gevonden. Maar gelukkig was Alyson meteen al heel blij voor me. Toen viel er een last van mijn schouders."

Omdat de zwangerschap nog heel pril was en nieuws zich razendsnel verspreidt in het hockeywereldje, koos Jonker ervoor om haar teamgenoten en coaches bij Amsterdam nog even niets te vertellen. Om toch niet in actie te hoeven komen, veinsde de 29-jarige aanvaller een hamstringblessure. "En gezien mijn blessureverleden keek niemand daarvan op haha." Toch kwamen er vragen, want geen van haar medespeelsters kon zich herinneren waar Jonker die blessure had opgelopen. "Toen heb ik er maar een beetje omheen gepraat. Dat het ergens in een hoekje van het veld gebeurd was. Dat was wel moeilijk. Het was helemaal niet fijn om te liegen."

Het moment dat Jonker had uitgekozen om haar teamgenoten wél op de hoogte te brengen, bleek achteraf niet heel gelukkig gekozen. Ze nam namelijk het woord in de kleedkamer na een nederlaag tegen Oranje-Rood. "Het nieuws kwam toen als een klap aan bij iedereen. Ze hadden echt wel even tijd nodig om het te verwerken." Al te uitbundig werd Jonker dus niet gefeliciteerd. Bij sommigen kwam dat in eerste instantie helemaal niet in hun op. Die dachten vooral aan het gemis voor het team. "Ja, en dat mag ook. Iedereen mag zijn eigen reactie hebben. Maar dat deed mij wel wat."

Jonker is zeker van plan om het Nederlands team te blijven volgen richting Tokio. "Het blijft toch mijn team."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1