appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Mattijs Manders: 'We gaan de eredivisie op de kaart zetten'

ANP
dinsdag 24 september 2019 | NOS | Jesper van Aken

Mattijs Manders begon op 1 juli als de nieuwe directeur van de eredivisie. Bij Langs de Lijn en Omstreken vertelt hij dat hij de Nederlandse competitie mondiaal meer op de kaart wil zetten. 

Hij neemt de Spaanse voetbalcompetitie La Liga daarbij als voorbeeld. Manders was in Madrid bij de Champions League finale, maar zag daar alleen maar reclame van La Liga, terwijl het een UEFA evenement is. "Buiten had je allerlei evenementen, allemaal gesponsord door La Liga, dus je kon niet om La Liga heen."

Hij zegt dat Nederlandse boegbeelden als Louis van Gaal en Ruud Gullit alvast kunnen warm draaien om ook hun steentje bij te dragen. "Bij deze alvast de oproep. Wij gaan Nederland en de eredivisie op de kaart zetten."

Ook zegt hij open te staan voor een naamsverandering van de eredivisie . "Eredivisie is in sommige Aziatische landen niet uit te spreken, dus daar moeten we echt wel over nadenken." De eerste suggestie is bekend, de Orange League.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1