appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan
STER Advertentie

Nederland wereldkampioen wielrennen op nieuw onderdeel

ANP
zondag 22 september 2019 | NOS | Roy van den Busken

Nederland is de eerste winnaar van de gemengde ploegentijdrit op de WK wielrennen. In het natte Harrogate hielpen mannen Bauke Mollema, Koen Bouwman en Jos van Emden en vrouwen Lucinda Brand, Riejanne Markus en Amy Pieters Oranje aan de wereldtitel.

De Britten hadden in eigen land lang de snelste tijd. De laatste twee ploegen kwamen daar nog voorbij. Eerst de Duitsers, die vervolgens weer werden geklopt door Nederland.

Vorig jaar werd er nog een WK ploegentijdrit met merkenteams gereden op de wereldkampioenschappen wielrennen. Dinsdag en woensdag zijn de individuele tijdritten en zaterdag en zondag de wegwedstrijden. Daar maken meer Nederlanders kans op een regenboogtrui.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1