appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Conceptagenda Formule 1: GP van Nederland naar 3 mei 2020

ANP
donderdag 29 augustus 2019 | NOS | Redactie Twitter

De Grand Prix van Nederland op het circuit van Zandvoort wordt volgend jaar zo goed als zeker op 3 mei gehouden. Op de conceptagenda voor 2020 heeft de race op het duinencircuit het eerste weekeinde van mei toegewezen gekregen. 

De Formule 1-kalender voor 2020 moet nog worden goedgekeurd door de FIA Motosport Council op 4 oktober. Volgens het concept zijn er volgend jaar 22 GP's. De Grand Prix van Duitsland verdwijnt. Vietnam is net als Zandvoort nieuw op de F1-kalender en staat op 5 april geprogrammeerd.

De Grand Prix van Italië staat voor 6 september op de kalender, maar of die race daadwerkelijk doorgaat, is afhankelijk van contractverlenging.

De conceptkalender is inmiddels naar alle betrokken partijen gestuurd. Dat zijn onder meer alle deelnemende teams, de directies van de verschillende circuits en andere betrokken instanties. Zij zouden nog voor eventuele wijzigingen in de agenda kunnen zorgen. Op 4 oktober stelt de FIA zoals gezegd de definitieve agenda vast.

Met de GP van Australië start het seizoen op 15 maart. De laatste race is op 29 november in Abu Dhabi.

Luister voor alle updates omtrent de Formule 1 naar de NOS Formule 1-podcast. 

NOS Formule 1-podcast

 De NOS Formule 1-podcast is hier te beluisteren en ook te downloaden via iTunes, Google Podcasts of Stitcher.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1