appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

KNWU wil met Ligtlee grensoverschrijdend gedrag in wielersport aanpakken

ANP
woensdag 14 augustus 2019 | NOS | NOS Sport

De KNWU, de Nederlandse wielerunie, komt met een nieuw programma om de wielersport veiliger en gezonder te maken. Daarin gaat de bond samenwerken met olympisch kampioene Elis Ligtlee.

De KNWU was de eerste sportbond in Nederland die een onderzoek liet doennaar grensoverschrijdend gedrag binnen de wielersport. Ruim 2.000 amateurs en 113 profrenners deden mee aan de enquĂȘte. Daaruit bleek dat er sprake was van verbaal geweld, dwang, pesterijen en chantage in de wielersport.

Aan de resultaten gaat de wielerunie nu handen en voeten geven. Ligtlee, die in 2018 stopte, gaat vanaf september presentaties verzorgen en informatieve gesprekken voeren met atleten en clubs.

"Een mooi iets", reageert de inmiddels gestopte baanwielrenster in Langs de Lijn En Omstreken

KNWU wil met Ligtlee grensoverschrijdend gedrag in wielersport aanpakken

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1