NOS

AZ koploper in Eredivisie ondanks tegenslag met stadion

2. AZ koploper in Eredivisie ondanks tegenslag met stadion

AZ heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij RKC Waalwijk zegevierden de Alkmaarders met 2-0.

In het eerste half uur van de wedstrijd tegen RKC stond de achterhoede van de Brabanders goed. Pas in de 35ste minuut werd de verdediging van RKC doorbroken. Oussama Idrissi maakte het af. Nadat doelman Etienne Vaessen van RKC groggy van het veld was gegaan en werd vervangen door Kees Heemskerk, ging AZ door. In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde Idrissi de score. Na de rode kaart van RKC'er Juriën Gaari was het verzet gebroken en gebeurde er niets noemenswaardigs meer.

Sportief gaat het dus voor de wind. Tegelijkertijd speelt er een hoop op de achtergrond. In het AFAS-stadion stortte zaterdag een deel van het dak in. Het is nog onduidelijk op welke plaats de ploeg donderdagavond aantreedt in de voorronde van de Europa League. In het NOS Journaal bespreekt commentator Andy Houtkamp de opties.

Veel onduidelijkheid voor Europees duel AZ.mp3

Feyenoord heeft het lastig met Heerenveen

Feyenoord is gelukkig weggekomen in Heerenveen. Het boeiende duel eindigde in 1-1. De thuisploeg was de betere ploeg in de eerste helft, maar Feyenoord hield de schade beperkt. In de twaalfde minuut kreeg sc Heerenveen een strafschop, na een overtreding van Eric Botteghin. Het schot van Jens Odgaard werd gekeerd door Kenneth Vermeer. Steven Berghuis wist wel een penalty te benutten, namens Feyenoord. Een mooi afstandsschot van Kosovaar Ibrahim Dresevic tien minuten voor tijd bracht de Friezen op gelijke hoogte.

Utrecht is mede-koploper

Eerder op de dag speelden Fortuna Sittard en Heracles Almelo met 1-1 gelijk. FC Utrecht heeft met 3-1 gewonnen van PEC Zwolle. Met de tweede zege is Utrecht mede-koploper. Op doelsaldo staat AZ nog altijd op plaats 1. PSV en ADO Den Haag sluiten de tweede speelronde om 20.00 uur af.