appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Bureau Buitenland
STER Advertentie

Ook in de tijdrit is Van Vleuten met afstand de sterkste

AFP
woensdag 10 juli 2019 | NOS | Redactie

De draagster van de roze trui sloeg gisteren een dubbelslag in de zware bergrit en won vandaag ook de tijdrit.

Daags na de masterclass van Van Vleuten moest er wederom geklommen worden. De zesde etappe was een tijdrit van Chiuro naar Teglio, met in twaalf kilometer maar liefst vijfhonderd hoogtemeters.

Van Vleuten begon de race tegen de klok met 2.16 voorsprong op de Poolse Katarzyna Niewiadoma in het algemeen klassement. Ze won vorige maand in Ede nog de NK tijdrijden en gold dus als kanshebber voor de ritwinst.

En Van Vleuten maakte haar favorietenrol waar. Ook Anna van der Breggen deed goede zaken. Zij eindigde als tweede, op bijna een minuut achterstand van Van Vleuten.

De Giro Rosa duurt nog tot en met zondag en er lijkt een wonder te moeten gebeuren om Van Vleuten van het roze af te houden. Van der Breggen en Niewiadoma volgen op maar liefst 4 minuut 16.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1