appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: WNL op Zaterdag
STER Advertentie

Etappe 5: eerste Vogezenetappe lijkt voor de aanvallers

AFP
woensdag 10 juli 2019 | NOS | Redactie

Daags na een sprintetappe en een dag voor de eerste echte bergrit wacht de renners vandaag in de Tour de France een overgangsetappe.

Luister nu live naar NOS Radio Tour de France!

Twee beklimmingen van de tweede categorie en twee van de derde categorie liggen tussen starplaats Saint-Dié-des-Vosges en finishplaats Colmar. De etappe in de Vogezen lijkt een kolfje naar de hand van aanvalslustige renners. En dat al op dag vijf van de Tour.

"Dit is een Tour voor de klimmers en dat zullen we weten ook", zegt radiocommentator Sebastiaan Timmerman, die de koers volgt vanaf de motor.

De afgelopen jaren kende de Ronde van Frankrijk in de eerste week veel vlakke etappes die na kansloze aanvalspogingen van een paar avonturiers steevast uitdraaiden op een massasprint.

"We wisten op voorhand al dat het geen eerste week zou worden zoals eerste weken die we al vaak hebben gezien. Etappes één en drie waren mooi en dat wordt het vandaag en morgen ook. De echte sprintetappes zijn over drie weken uitgesmeerd", aldus Timmerman.

"De organisatie breekt met het gebruik van veel vlakke ritten in de openingsweek. Aan de andere kant, we zijn de afgelopen jaren wel vaker in de eerste week op La Planche des Belles Filles geweest", blikt Timmerman vast vooruit op de slotklim van donderdag.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1