Sport
NOS

Primoz Roglic kent moeilijke dag in Giro, schade valt mee

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Primoz Roglic kent moeilijke dag in Giro, schade valt mee

Richard Carapaz gaat de tweede rustdag van de Giro d'Italia in met een voorsprong van 47 seconden in het algemeen klassement. De Movistar-coureur uit Ecuador, die zaterdag de roze trui veroverde, reed met een klein groepje weg van Primoz Roglic. De Sloveen van Jumbo-Visma had het lastig in de finale door materiaalpech en een valpartij.

Simon Yates opende de debatten met een aanval op de tweede klim van de dag. De winnaar van de Ronde van Spanje moest veel tijd goed maken, maar kwam niet echt weg. De finale werd gekenmerkt door een beklimming van de derde categorie en een afdaling naar de finish. Roglic kwam bij die beklimming op achterstand door materiaalpech, daarnaast viel hij even later in de afdaling. Een groepje met leider Carapaz, Yates, Vincenzo Nibali en Hugh Carthy profiteerde hier het meest van. Roglic kwam veertig seconden na dit groepje over de meet, samen met Bauke Mollema.

Cataldo verschalkt Cattaneo

De strijd om de dagzege ging tussen twee Italianen. Dario Cataldo en Mattia Cattaneo waren weggesprongen. In een sprint-a-deux toonde Cataldo zich als snelste. De Astana-renner boekt zijn eerste zege van het seizoen.

Morgen is de tweede rustdag van de ronde. Dinsdag hervat het peloton de strijd met een 226 kilometer lange bergrit van Lovere naar Ponte di Legno.

Ster advertentie
Ster advertentie