appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'We gingen zéker de Giro winnen, maar zo gaat het toch niet'

AFP
maandag 20 mei 2019 | AVROTROS | Redactie EenVandaag Twitter

Mart Smeets bespreekt dagelijks in Radio EenVandaag de Giro d'Italia. Vandaag is het een rustdag voor de renners in de Ronde van Italië. Tot nog toe gaat de koers voor Nederlandse renners niet volgens plan, maar Mart houdt nog een sprankje hoop. "Er kan nog iets heel moois uitkomen."

Mart Smeets vertelt over Erik Breukink op de rustdag van de Giro d'Italia

Tom Dumoulin viel uit en Sam Oomen zakte dit weekend de top 10 uit. "De sfeer rond de Giro is de laatste vier dagen wel erg onder nul gedaald", zo zag Mart. "Vooraf kon het niet op. 'We' gingen toch zeker wel even de Giro winnen dit jaar, maar dat was toch niet zo."

Mollema en Breukink

Toch gloort er nog een sprankje hoop. Van Bauke Mollema verwacht Mart nog wel resultaat. "Hij rijdt goed en heeft een hele behoorlijke ploeg om zich heen. Ook weet hij hoe je grote rondes moet rijden. We kunnen daarom toch weer een beetje juichen."

Eind jaren 80 reden 'we' ook goed. Zelfs de NOS-ploeg werd naar Italië gestuurd, en dat gebeurde niet snel. De reden: Erik Christiaan Breukink. "Een geweldige tijdrijder en een hele bescheiden jongen. In de Giro van 87 werd hij derde. En ook de achtste en tiende plek gingen naar Nederland." Drie man bij de eerste tien was genoeg reden voor Mart om erbij te zijn. Zo'n succes zal het dit jaar niet worden, maar wie weet: dus toch nog resultaat voor Mollema?

Wielerpodcast De Kopgroep kleurt roze

De NPO Radio 1 wielerpodcast De Kopgroep kleurt roze, de kleur van de Giro. Mart Smeets, Martijn Hendriks (NOS) en Joost Vullings (wielerkenner en politiek commentator van EenVandaag) geven daarin hun kijk op de koers. Tijdens de Tour de France was De Kopgroep een van de populairste wielren-podcasts.

 

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 14.00 en 16.00 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nlFacebook of op Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1