Sport
NOS

Ackermann opnieuw de sterkste in massasprint Giro

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ackermann opnieuw de sterkste in massasprint Giro

Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) heeft in de Giro d'Italia zijn tweede ritzege geboekt. De Duitser won de massasprint in Terracina voor Fernando Gaviria en Arnaud Démare. Ackermann won afgelopen zondag ook de tweede etappe.

Terugblik op etappe 4 van de Giro d'Italia.mp3

In het natte Italië waagde de gevallen Tom Dumoulin een poging te starten. Echter, na een paar kilometer gaf de Nederlander er de brui aan. Het peloton ging ook verder zonder Kristijan Koren. De Sloveen wordt verdacht van dopinggebruik in het verleden.

Een kopgroepje ontsnapte, maar het verschil bleef beperkt. Door de weersomstandigheden besloot de organisatie de tijdsverschillen bij de passage van de finishlijn, op 11 kilometer van de streep aan te houden. Hierdoor kwam het volledige peloton tegelijk over de finish en verandert er niets in het algemeen klassement.

Voor de echte waaghalzen was er nog een ronde met aan het eind een spannende sprint. Elia Viviani, die nog niet won deze ronde, kwam er opnieuw niet aan te pas. De Italiaans kampioen werd pas negentiende. Ackermann toonde zich voor de tweede keer de sterkste.

Finishcommentaar Giro, etappe 4.mp3

Morgen volgt een wat lastigere etappe, met een beklimming van de tweede categorie in de slotfase van de koers. Primoz Roglic (Jumbo-Visma) mag dan opnieuw in de roze leiderstrui starten.

Ster advertentie
Ster advertentie