appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof
STER Advertentie

Mart Smeets: 'Misschien moeten we accepteren dat doping en topsport onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn'

ANP
woensdag 15 mei 2019 | AVROTROS | Mart Smeets

Vandaag heeft de internationale wielerunie UCI vier namen bekend gemaakt van wielrenners die betrokken zijn bij de grote bloeddopingzaak 'Operatie Aderlass'. Het is de zoveelste dopingzaak in de topsport. Wordt het niet eens tijd dat we gaan accepteren dat doping en topsport onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn? Als het aan Mart Smeets ligt wel. "De wereld wordt niet beter van foei roepen", vertelt hij bij Radio EenVandaag.

Mart Smeets over doping en wielrennen.
 

Operation Aderlass

'Operation Aderlass' draait om Mark S., een 40-jarige Duitse sportarts die vanuit Erfurt opereerde. De Oostenrijkse en Duitse politie deden op zestien verschillende locaties invallen waardoor zijn organisatie eind februari voor een groot deel opgerold kon worden.

'De wereld wordt niet beter van foei roepen'

Topsport en dopinggebruik zijn volgens Mart Smeets inmiddels bijna met elkaar verstrengeld. "We kunnen met zijn alle ons vingertje opsteken en foei roepen naar Kristijan Durasek, Borut Bozic, Kristijan Koren en Alessandro Petacchi, de namen die vandaag in verband werden gebracht met doping. Maar daar wordt de wereld niet beter van. Misschien dat we moeten accepteren dat het in de sport onlosmakelijk verbonden is."

Mart Smeets: 'Misschien moeten we accepteren dat doping en topsport onlosmakelijk met elkaar verbond

 

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 14.00 en 16.00 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nlFacebook of op Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1