appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Ploegleider Elijzen: 'Dumoulin geeft Giro niet zomaar op'

AFP
dinsdag 14 mei 2019 | NOS | Maarten van den Hoven

Enkele uren na het debacle van Tom Dumoulin in de vierde etappe van de Giro d'Italia is Michiel Elijzen, ploegleider bij Team Sunweb, nog altijd teleurgesteld. Toch wil Elijzen niet meteen alle plannen in de prullenbak gooien. "Zo'n vaart loopt dat ook niet, maar we moeten zeker wel onze plannen bijstellen", reageert de ploegleider bij Langs de Lijn En Omstreken. "Met vier minuten verliezen is het klassement wel om zeep."

Bellen met Michiel Elijzen over de Giro

De grote vraag is nu dan ook wat Tom Dumoulin gaat doen. Gaat hij door of stapt hij af. Dat laatste zou een voordeel kunnen zijn wanneer de winnaar van 2017 nog de Tour wil rijden. Elijzen wil daar echter nog niet van weten. 

"Tom is vandaag erg aangeslagen en dat is logisch. Hij heeft zich maanden voorbereid op deze koers en dan kom je niet om na vier etappes op vier en een halve minuut te staan. Maar hij wil ook niet bij de eerste de beste valpartij ermee stoppen. We moeten kijken hoe zijn knie het houdt."

Elijzen zelf houdt nog hoop op een goede afloop van de Giro. "De Giro-winnaar van vorig jaar (Chris Froome, red.) stond vorig jaar ook op vier minuten achterstand. Wij willen niet meteen de handdoek in de ring gooien. We moeten nu kijken hoe we de plannen kunnen omgooien om alsnog een succesvolle Giro te kunnen rijden."

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1