appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Deze 'simpele' Nederlanders reden in de jaren 50 de Giro d'Italia

NPO Radio 1
dinsdag 14 mei 2019 | AVROTROS | Mart Smeets

Nederlanders waren voor een lange tijd niet genegen om naar Italië te gaan om te wielrennen. Mart Smeets neemt ons mee naar de jaren 50, naar de eerste Nederlandse renners die deelnamen aan de Giro d’Italia.

Mart Smeets over de Giro in de jaren 50

'Mijn auto mogen ze jatten, maar niet mijn vriend, de fiets'

Jan Tummers van team 'De Frietspecialist' moest in 1965 de ronde van Italië rijden. Hij was nog nooit in het buitenland geweest. De ploeggenoten waren zo zwak, dat zij na een aantal etappes weer terug naar huis keerden. Tummers toog terug naar Limburg om met zijn vrouw cafetaria 'Bergrust' te runnen. Mart Smeets prijst deze renner voor zijn simpelheid en zijn belangrijke woorden in een interview: "Mijn auto mogen ze jatten, maar niet mijn vriend, de fiets."

Deze 'simpele' Nederlanders reden in de jaren 50 de Giro d'Italia

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 14.00 en 16.00 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nlFacebook of op Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1