appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'De Giro wordt een tweestrijd, maar het is altijd een tweestrijd geweest'

AFP
vrijdag 10 mei 2019 | AVROTROS | Redactie EenVandaag Twitter

Mart Smeets blikt dagelijks in Radio EenVandaag vooruit op de koers in de Giro d'Italia. Morgen begint de Ronde van Italië in Bologna met een tijdrit. "De ronde van Italië wordt een tweestrijd, maar het is altijd een tweestrijd geweest."

Mart Smeets blikt vooruit op de Giro

Volgens Smeets hebben de Nederlandse media toegeëigend dat de Giro een tweestrijd wordt tussen Tom Dumoulin en Primož Roglič. Twee renners van Nederlandse wielerploegen. "Maar er is ook nog een Simon Yates, en een Vincenzo Nibali en er zijn nog een stelletje hartstikke goede renners uit Zuid-Amerika. Vlak die niet uit

"En behalve Dumoulin rijden er nog 197 anderen, die allemaal zin hebben in deze ronde", zegt Smeets. "Het is geen ABC-tje en dat denken wij Nederlanders heel snel. We winnen wel even van Tottenham en Dumoulin wint wel even de Giro, maar laat ze er eerst maar eens voor rijden." 

Wielerpodcast De Kopgroep kleurt roze

De NPO Radio 1 wielerpodcast De Kopgroep kleurt roze, de kleur van de Giro. Mart Smeets, Martijn Hendriks (NOS) en Joost Vullings (wielerkenner en politiek commentator van EenVandaag) geven daarin hun kijk op de koers. Tijdens de Tour de France was De Kopgroep een van de populairste wielren-podcasts.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1