Sport

Luister de Giro d'Italia op NPO Radio 1

foto: Beeld: NPO Radio 1foto: Beeld: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister de Giro d'Italia op NPO Radio 1

Met live wedstrijdcommentaar, podcast De Kopgroep en columnist Mart Smeets volgt NPO Radio 1 uitgebreid de wielerwedstrijd De Ronde van Italië, van zaterdag 11 mei tot en met zondag 2 juni.

NOS-commentatoren Sebastiaan Timmerman en Gio Lippens volgen de etappekoers van de dag tot dag. Ze doen verslag in B.V.S.C., EenVandaag en in Nieuws en Co.
Gio Lippens verzorgt van maandag tot en met zaterdag een ochtendbijdrage voor het NOS Radio 1 Journaal. Mart Smeets brengt elke werkdag rond 14.30 uur een Giro-column in Radio EenVandaag en op deze website.
Langs de Lijn En Omstreken brengt elke avond een terugblik op de etappe van de dag. Rond 22.45 uur geeft Michiel Elijzen zijn kijk op de koers. Elijzen is ploegleider van Sunweb en beleeft zijn eerste Giro.

De Kopgroep

De NPO Radio 1 wielerpodcast De Kopgroep kleurt roze, de kleur van de Giro. Mart Smeets, Martijn Hendriks (NOS) en Joost Vullings (wielerkenner en politiek commentator van EenVandaag) geven daarin hun kijk op de koers. Tijdens de Tour de France was De Kopgroep een van de populairste wielren-podcasts.

{podcast audio="96522" caption="De Kopgroep Giro #1 L'Inizio" }
Ster advertentie
Ster advertentie