appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Kipsarem loopt parcoursrecord in Rotterdam, Nageeye Nederlands record

ANP
zondag 7 april 2019 | NOS | Roy van den Busken

In Rotterdam is het parcoursrecord op de Marathon aangescherpt door de Keniaan Marius Kipserem. De Nederlander Abdi Nageeye (foto), die vierde werd, liep twee minuten onder zijn Nederlands record.

De 30-jarige Kipserem was vooraf de grote favoriet. De Keniaan, die ook won in 2016, liep een tijd van 2.04,11. Dit is 16 seconden sneller dan het record van Duncan Kibet.

Abdi Nageeye viel met een vierde plaats net buiten het podium, maar scherpte zijn nationale toptijd wel aan. De Nederlander snoepte met 2.06.17 bijna twee minuten van zijn in oktober 2017 best gelopen prestatie af (2.08.16).

De Ethiopische Ashete Bekere kwam bij de vrouwen als eerste over de meet, in een tijd van 2.22.55.

Terugblik Marathon van Rotterdam

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1