EONOS

Oranjevrouwen oefenen succesvol tegen Mexico: 2-0

2. Oranjevrouwen oefenen succesvol tegen Mexico: 2-0

De Oranjevrouwen hebben de eerste oefeninterland op weg naar het WK overtuigend gewonnen. Mexico werd in Arnhem met 2-0 verslagen.

Bij Oranje maakte Shanice van de Sanden een goede indruk. De aanvalster kon vanwege een bovenbeenblessure niet meedoen tijdens de Algarve Cup en liet direct zien waarom ze gemist werd. Al na vijf minuten bracht ze de Mexicaanse defensie aan het wankelen. Ze trof de lat en zag de bal vervolgens net niet over de doellijn vallen.

Jill Roord

Ook voor Jill Roord was het een bijzondere avond. Zij kreeg een kans in de basis, en betaalde die gelijk terug. Een harde uithaal van Roord viel uit de handen van de Mexicaanse keepster waarna Vivianne Miedema de rebound binnenschoot. Uiteindelijk werd de ruststand al voor rust bepaald. Lieke Martens scoorde met een heerlijk schot van afstand: 2-0.

Ondanks de overwinning waren er na afloop toch gemengde gevoelens bij Oranje. "Het had nog beter gemoeten" zei Jill Roord. Ook Shanice van de Sanden vindt dat het beter kon: "Er zit nog meer rek in het team en hopelijk komt dat er snel uit."