appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
STER Advertentie

Bauke Mollema fietst door het bevingsgebied

ANP
donderdag 14 maart 2019 | NOS | Daan van den Berg

In augustus is opnieuw de Bauke Mollema Toertocht. Dit jaar een speciale editie, want de tocht door Groningen gaat door het bevingsgebied. Hiermee wil Mollema aandacht vragen voor de aardbevingen. Hij noemt het dan ook: 'Op de pedalen voor Groningen'.

Bauke Mollema over zijn toertocht door het bevingsgebied

"Die routes heb ik zelf bedacht, dat moet ook wel als naamgever van de tocht", vertelt Mollema over 'zijn' toertocht. "Het is een mooi gebied en ik ken het natuurlijk goed omdat ik daar veel getraind heb."

Toch is de schoonheid van Groningen niet de enige reden. "De regio is veel in het nieuws vanwege de aardbevingen. Ik hoor ook veel geluiden dat mensen ontevreden zijn en nationale betrokkenheid missen. Aan mijn toertocht doen mensen mee uit het hele land, dan is dit een mooie manier om ze de regio te laten zien."

Groninger

"Ik ben Groninger en voel mij Groninger. Als je ziet hoeveel dat in het nieuws komt, door met mij toertocht die kant op te gaan hoop ik er een kleine bijdrage aan te doen." De toertocht staat gepland op 25 augustus. 

Voordat het zover is rijdt Mollema eerst nog de Giro d'Italia en de Tour de France. Waar veel renners zich op dit moment voorbereiden met Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico zit Mollema thuis, klaar om op hoogtestage te gaan. "Voor het eerst sinds 2010 rijd ik niet in één van die koersen en dat heeft alles te maken met de Giro." 

Mollema gaat in de Giro de strijd aan met onder anderen Tom Dumoulin. Hij start ook opnieuw in de Tour, maar dan in een ondersteunende rol voor zijn kopman Richie Porte. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1