Sport
EONOS

Pakt Ajax de eerste plek tegen Bayern München?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Pakt Ajax de eerste plek tegen Bayern München?

Ajax heeft vanavond maar één doel. Winnen van Bayern München om de eerste plek in de groep te pakken. De achterstand op de Duitse Rekordmeister is twee punten. Een eerste plek zou gunstig zijn voor Ajax, de groepswinnaars ontlopen elkaar namelijk in de laatste 16. In de Johan Cruijff Arena wordt om 21.00 uur afgetrapt. De wedstrijd is live te volgen bij Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1.

Iedereen fit

Het was nog maar even de vraag of Hakim Ziyech, Donny van de Beek, Kasper Dolberg en André Onana beschikbaar zouden zijn voor vanavond. Het kwartet kampte met blessures. "Iedereen is fit, maar we gaan straks nog wel trainen", zei trainer Erik ten Hag over de positieve ontwikkelingen bij de blessuregevallen in zijn selectie.

"We kunnen variëren in de opstelling", zegt de trainer uit Haaksbergen. "We zijn al door, welke risico's nemen we? Daar zijn we mee bezig. De eerste plek in de groep is belangrijk, maar we willen ook graag een titel halen."

75 miljoen

De goede prestaties van Ajax in de Champions League is deels te danken aan middenvelder Frenkie de Jong. De middenvelder maakt een stormachtige ontwikkeling door en wordt door France Football zelfs genoemd als Gouden Bal-kanshebber van 2025.

Het komt dan ook niet als een verrassing dat de gehele Europese elite achter dit supertalent aanzit. De Telegraaf meldde maandag dat Paris Saint-Germain 75 miljoen euro over zou hebben voor De Jong. Een bedrag waar Manchester City en Barcelona niet aan kunnen tippen. De Jong zelf blijft er nuchter over: "Dat is wel veel geld ja, maar ik blijf dit seizoen sowieso bij Ajax en dan zien we het wel verder".

Robben

Arjen Robben zal op de tribune moeten toekijken hoe zijn ploeg de eerste plek verdedigt in Amsterdam. De vleugelaanvaller kan door een blessure niet meedoen tegen Ajax. "Ik kreeg een tik tegen mijn bovenbeen. Het heeft tijd nodig om te herstellen. Het zou best kunnen dat dat nog even duurt", aldus de oud-speler van PSV en FC Groningen die aan zijn laatste jaar bezig is bij Bayern.

Zit er een terugkeer in naar Nederland? Dat weet Robben nog niet. "Helemaal stoppen met voetbal is ook een optie", zei hij eerder tegen de NOS. Fans van FC Groningen doen er in ieder geval alles aan om het kind van de club te verleiden tot een terugkeer. "Dat doet mij wel wat, FC Groningen blijft mijn cluppie, alles is nog open."

{poll}

Ster advertentie
Ster advertentie