appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Overnachting
STER Advertentie

De heerlijke chaos van het WK hockey in India mis ik

ANP
woensdag 5 december 2018 | NOS | Jan Vincent van Zuiden

Geerhard de Grooth was dé stem van het hockey bij NOS Langs de Lijn, van de jaren '70 tot 2014. Het WK hockey, dat nu in India wordt gehouden, is het eerste WK waar hij niet zelf bij aanwezig is. Bij Langs de Lijn en Omstreken vertelt hij over zijn ervaringen.

'De heerlijke chaos van een WK hockey in India, dat mis ik'

Langs de Lijn En Omstreken

Het Nederlands hockeyteam werd in 1973 voor het eerst wereldkampioen. De Grooth stond namens Langs de Lijn achter het doel waar de beslissende strafballen werden genomen. "Ik had tussen de strafballen door gewoon contact met de keeper van Nederland, Maarten Sikking. Dan discussieerde ik met hem in welke hoek de volgende bal van India zou komen. Ongelofelijk, maar in die tijd kon dat."

In 1982 speelde het WK zich af in Bombay. Het toernooi werd rond Oud en Nieuw gehouden, maar oudejaarsavond moest en zou gevierd worden. "Wat deed die boef van een Paul Litjens, die destijds voor Oranje speelde? Die was er achter gekomen in welke kamer ik sliep. Hij bestelde gewoon flessen champagne op mijn kamernummer. Dus bij het uitchecken kreeg ik een fikse rekening gepresenteerd. Er zaten nog wat bonnetjes bij waarop Paul 'Proost, Geerhard!' en 'Gelukkig nieuwjaar, groeten Paul' op had geschreven…"

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1