Sport
EONOS

Stelt Ajax overwintering in de Champions League veilig?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stelt Ajax overwintering in de Champions League veilig?

Ajax is er bijna. Bijna bij overwinteren in de Champions League. Het miljardenbal. Met een prima uitgangspositie trappen de Amsterdammers vanavond in Griekenland af tegen AEK Athene, de hekkensluiter in groep E met nog 0 punten. Om 18.55 uur begint de wedstrijd en is live te volgen bij Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1.

Vier wedstrijden gespeeld. Twee gewonnen, twee gelijkgespeeld. Geen verkeerde cijfers voor een Nederlandse voetbalclub in de Champions League. De laatste keer dat een Nederlandse club door wist te dringen tot het eindtoernooi was in het seizoen 2006/2007, toen PSV tot de laatste zestien reikte. Daarin was Liverpool over twee wedstrijden te sterk.

Gelukkig tellen resultaten van het verleden niet mee in het heden. Bij winst van Ajax zijn de Amsterdammers door. En daarvoor treffen ze misschien wel de perfecte tegenstander.

AEK Athene staat puntloos onderaan in de poule. Alle wedstrijden werden verloren en het doelsaldo zegt genoeg. 2 doelpunten gescoord en 10 tegen. De wedstrijd in Amsterdam werd door Ajax gewonnen met 3-0. Nicolás Tagliafico scoorde twee keer die wedstrijd, waarvan de tweede een absolute wereldgoal was.

'De druk zijn we wel gewend'

Bij grote prestaties komen hoge verwachtingen om de hoek kijken. Reden voor extra druk? Ajax-middenvelder Frenkie de Jong lacht de suggestie weg. "Druk is er altijd bij Ajax, vooraf werd al van ons verwacht dat we door zouden gaan. Zo gaat dat in Nederland. De druk zijn we wel gewend", aldus de talentvolle middenvelder.

Coach Erik ten Hag is het eens met zijn pupil. "Het is nooit vrijblijvend geweest in deze poule. We gaan altijd voor de winst, dat is nu niet anders."

Op de vraag of het seizoen geslaagd is bij overwintering in de Champions League is De Jong duidelijk. "Het is een mooi begin, maar het is nog niet geslaagd. Als we doorgaan zou het een mooie stap zijn. En dan zien we wel verder."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen Tagliafico en Ziyech

De man van de twee doelpunten in het thuisduel is er in Griekenland niet bij. Tagliafico is geschorst, nadat hij teveel gele kaarten heeft gepakt de afgelopen wedstrijden. Ook Hakim Ziyech is niet van de partij. Tijdens een interland van Marokko tegen Kameroen raakte de spelmaker geblesseerd aan zijn knie. Het treffen tegen AEK komt nog te vroeg.

{poll}

Ster advertentie
Ster advertentie