appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan
STER Advertentie

Van der Breggen wint, van Vleuten breekt haar knie

ANP
zaterdag 29 september 2018 | NOS | Daan van den Berg

Het wereldkampioenschap wielrennen voor vrouwen is er een met twee gezichten. Althans, als het via een oranje bril wordt bekeken. Anna van der Breggen ronde een lange solo succesvol af en mocht de regenboogtrui aantrekken. Annemiek van Vleuten werd nog zevende, maar werd uiteindelijk met een gebroken knie afgevoerd. 

Anna van der Breggen was in topvorm, dat liet ze zien door met nog 43 kilometer te gaan in de aanval te gaan. Nadat Van Vleuten het had geprobeerd kon Van der Breggen wel wegkomen en als snel wist ze naar de kopgroep te rijden. Daar was ze niet lang, want ze ging erop en erover. Ze begon aan een indrukwekkende solo die ze beëindigde met 3 minuten en 42 seconden voorsprong op de nummer twee, Amanda Spratt. Van der Breggen werd voor het eerst in haar carrière wereldkampioen.

Een bijdrage van Steven Dalebout:

Anna van den Breggen rondt ploegenspel af met een indrukwekkende solo

NOS Langs de Lijn

Van Vleuten breekt haar knie

Voordat Van der Breggen aan haar indrukwekkende solo begon was er al veel gebeurd in de wedstrijd. Na 60 kilometer was een valpartij en daarbij waren twee Nederlanders betrokken. Ellen van Dijk lag op een vluchtheuvel en Annemiek van Vleuten strompelde naar haar fiets. Toch zaten beiden rensters snel weer op de fiets en niet veel later meldden zij zich weer voor in het peloton. 

Van Vleuten kwam uiteindelijk als zevende over de streep, maar wisselde na de finish haar fiets voor een rolstoel. In het ziekenhuis werd ze onderzocht en de diagnose is duidelijk. Van Vleuten heeft haar knie gebroken en is 3 maanden uit de roulatie. 

In Langs de Lijn deed ze haar verhaal:

Annemiek van Vleuten breekt haar knie en is drie maanden uit koers

NOS Langs de Lijn

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1