Sport
EONOS

Van Bommel hoofdtrainer PSV met Van Marwijk als adviseur

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Bommel hoofdtrainer PSV met Van Marwijk als adviseur

Mark van Bommel stond eerder deze week nog langs de lijn op het WK in Rusland als assistent-trainer van Australië. Donderdag gaf hij zijn eerste training als hoofdtrainer van landskampioen PSV. Schoonvader Bert van Marwijk zal een ondersteunende rol aannemen en Van Bommel adviseren als coach.

Van Bommel over zijn nieuwe functie als hoofdtrainer van PSV

"Hij zal niet dagelijks op het veld staan", legt Van Bommel uit. "Soms een paar dagen wel, maar dan ook weer dagen niet. Maar als je iemand in de familie hebt die alles heeft meegemaakt op voetbalgebied, dan zou ik wel dom zijn als ik dat niet zou benutten."

Van Bommel stopte in 2013 met voetballen en begon kort daarna met de trainingscursus. De oud-international hoopt dat Van Marwijk hem kan adviseren. "Dingen als: heb je daaraan gedacht, waarom deed je het zo op de training, misschien kun je het ook zo doen, hoe verwacht je dat de spelers hierop zullen reageren? Hij heeft zoveel ervaring. Daar hoop ik gebruik van te kunnen maken."

De 79-voudig international had eerder PSV onder 19 jaar onder zijn hoede en pikte ook het nodige over het trainersvak op als assistent van zijn schoonvader toen die bondscoach was van Saudi-Arabië en de afgelopen maanden bij Australië.

Ster advertentie
Ster advertentie