Mexico stunt tegen Duitsland door goal Lozano

2. Mexico stunt tegen Duitsland door goal Lozano

[NOS] Mexico heeft regerend wereldkampioen Duitsland een gevoelige tik gegeven op het WK. Hirving Lozano zorgde in het eerste groepsduel voor de sensatie: 1-0.

De Duitsers kregen van de Mexicanen geen tijd om te wennen aan de ambiance in het Loezjniki-stadion in Moskou. Al snel moest Jérôme Boateng voorkomen dat Lozano gevaarlijk werd en hield doelman Manuel Neuer het hoofd koel bij een chaotische situatie in zijn doelgebied.

Duitsland, met de oudste basisformatie op een WK sinds de finale in 2002 (27 jaar en 310 dagen), werd in het vervolg van de eerste helft wat beter en kreeg kansen via Timo Werner en Toni Kroos, maar het frivole Mexico bleef vrij eenvoudig op de been.

Mede door slordigheden van de Duitsers konden de Mexicanen vaak snel counteren. Nadat Héctor Herrera en Héctor Moreno (ex-AZ en ex-PSV) kansen gemist hadden, opende Lozano de score uit de omschakeling. Hij kapte Mesut Özil uit en trof met een bekeken schot doel.

Duitsland ging op zoek naar de 1-1 en had voor rust bijna succes toen Toni Kroos met een vrije trap via de vingers van doelman Guillermo Ochoa de lat raakte.

Gaandeweg de tweede helft luwde de storm van Mexico en begonnen de Duitsers aan te dringen. Joshua Kimmich, Julian Draxler, Werner en Kroos kregen mogelijkheden, maar de gelijkmaker bleef uit.

Bondscoach Joachim Löw zette in de slotfase een troefkaart in met spits Mario Gómez, die linksback Marvin Plattenhardt verving.

Mexico, inmiddels zonder de gewisselde Lozano, loerde op de counter en zag Miguel Layún naast schieten. Het bleef bij 1-0, ook omdat invaller Julian Brandt met een uithaal de buitenkant van de pal raakte.