Presentator

Tijs van den Brink

  1. Presentatorenchevron right
  2. Tijs van den Brink

Na het VWO gaat Tijs naar de School voor Journalistiek in Amersfoort om vervolgens in 1993 aan de slag te gaan voor het Friesch Dagblad. In 1996 maakt hij de overstap naar de EO waar hij programma’s gaat maken als Wandelgangen (vanuit de Haagse wandelgangen) op Radio 1 en politieke items in de tv-actualiteitenrubriek TweeVandaag.
In 1999 wordt Tijs presentator van De Ochtenden op Radio 1. Inmiddels is hij één van de langst dienende presentatoren op die zender, tegenwoordig presenteert hij Dit is de Dag. Daarnaast neemt hij de presentatie van verschillende televisieprogramma’s op zich, zoals Knevel & Van den Brink en Adieu God?. Voor de NOS presenteert Tijs jarenlang één keer in de week het radioprogramma Met het Oog op Morgen en hoort hij bij de tv-interviewers van het Wekelijks gesprek met de minister-president. In de zomer van 2012 presenteert hij samen met Willemijn Veenhoven het ochtendprogramma van de Radio 1 Sportzomer.
Tijs van den Brink is blij met zijn huidige plek bij Dit is de Dag op de zender, ’s avonds tussen 18.00 uur en 19.00 uur. “Ik heb zo ongeveer alle tijdstippen van de dag inmiddels gehad, maar dit tijdstip is nieuw. Het is fijn, we zijn het scharnier tussen het snelle Radio 1 Journaal en het veel rustiger Kunststof. Deze plek past goed bij me.”