Presentator

Suzanne Bosman

  1. Presentatorenchevron right
  2. Suzanne Bosman

Speelde als kind in Zandvoort met de buurjongen en twee walkietalkies Radio Tour de France na (etappe Wilhelminaweg-Regentesseweg-Van Stolbergweg was een killer). Luisterde naar Langs de Lijn, met het legendarische duo Koos Postema en Willem Ruis, later  naar de Rode Haan en de Avonden van de VPRO. Zover ze zich kan herinneren is radio haar grote liefde.
Suzanne maakt programma's bij de ziekenomroep en de lokale omroep in Eindhoven en na de Academie voor Journalistiek in Tilburg loopt ze stage bij de Wereldomroep. In 1987 gaat ze aan de slag bij de NOS  waar ze bijna twaalf jaar zal werken als redacteur en eindredacteur bij Met Het Oog Op Morgen, intussen presenteert ze ook verschillende programma's voor de NCRV zoals Hier en Nu, het Maandag Morgen Magazine en Praatradio. In 1995  wordt het Radio 1 Journaal opgericht, en Suzanne wordt één van de vaste stemmen.
Tot 1999. Dan komt de vraag of ze 'anchor' wil worden bij RTL Nieuws. Niet vies van avontuur zegt ze 'ja'. Jarenlang is ze één van de prominente gezichten van het nieuws. Reguliere bulletins en bijzondere uitzendingen bij ingrijpende, grote gebeurtenissen zoals verkiezingen, abdicaties, oorlogen en rampen zoals ' 9 -11', Enschede, de tsunami. "Het moment dat de draaiboeken weggegooid worden en de dynamiek van het nieuws en de verslaggeving de uitzending bepaalt is het mooist, dan moet je improviseren, snel schakelen, blind varen op collega's en op de pieken van je concentratie werken."
Na 14 jaar is het mooi geweest bij de TV.  Ze wil weer radio maken. Per 1 januari is Suzanne vaste presentator van Radio EenVandaag.