Presentator

Mischa Blok

  1. Presentatorenchevron right
  2. Mischa Blok

Mischa Blok presenteert Miss Podcast, maandag tot en met donderdagnacht van 01:00 tot 02:00 uur op NPO Radio 1. In de nacht van vrijdag op zaterdag (01:00-02:00 uur) presenteert ze VINK, dé Podcastgids van Nederland. Iedere vrijdagmiddag vertelt ze bij Humberto Tan over de verhalen uit podcasts die haar zijn opgevallen. Daarnaast maakt ze de podcast Liefdeslessen.

Mischa Blok presenteerde jarenlang Radar Radio, waarbij ze voor de rechten van consumenten op kwam. Ook was ze verslaggever bij Radio EenVandaag. Bovenop het nieuws en daarnaast maker van haar vaste rubriek 'Over Liefde', waarbij ze openhartige gesprekken voerde over de liefde met toevallige voorbijgangers op straat. Als verslaggever was ze ook te horen in het Radio 1-programma TROS In Bedrijf.

Ze begon haar radiocarrière op Curacao, als nieuwslezer en presentator bij Dolfijn FM. Eenmaal terug in Nederland, werkte ze als nieuwslezer bij ANP en BNR Nieuwsradio. Sinds 2010 is ze werkzaam bij AVROTROS, in 2011 won ze de RadioLab-prijs voor het radioprogramma Dit is Radio 1. Vervolgens presenteerde ze programma's als De Audiotrip (diepte-interviews aan de hand van geluiden), Kwartiermakers (over innovatie) en Tussen Droom en Daad (over liefde en seksualiteit).

Tijdens de NPO Radio 1 Sportzomer 2016 presenteerde ze het socialmedia-nieuws op sportgebied. In 2018 was ze Radio1-verslaggever voor de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea.

Sinds 1 maart 2021 presenteert ze samen met Toine van Peperstraten Blok&Toine, maandag tot en met donderdag voor AVROTROS op NPO Radio 1.