Presentator

Margje Fikse

  1. Presentatorenchevron right
  2. Margje Fikse

Margje Fikse haalt haar VWO diploma en gaat dan Politieke Wetenschappen studeren in Leiden. In 1998 rondt ze haar studie af. Tijdens haar studie doet Margje met succes een screentest voor het reisprogramma Bjrrt! bij de Evangelische Omroep.

In 1998 begint ze als verslaggever bij het actualiteitenprogramma TweeVandaag. In datzelfde jaar presenteert ze Met Fikse Stappen, een televisieprogramma over morele dilemma's. Ze start vervolgens ook met de presentatie van het kinderprogramma Xieje, een dagelijks televisieprogramma in een samenwerking van TeleacNOT, TROS en EO.

In het jaar 2000 presenteert Margje de eerste afleveringen van Het Familiediner. Van 2004 tot midden 2006 presenteert Margje samen met Rebecca Bijker, Manuel Venderbosch en Herman Wegter het kinderprogramma Blinq. In diezelfde periode presenteert ze het televisieprogramma De Laatste Reis waarin haar gasten terug gaan naar plaatsen in de wereld die bepalend waren voor hun leven. Als de EO in 2004 TweeVandaag voor Netwerk verruilt stapt ook Margje over naar dit programma. Ze presenteert Netwerk en ze maakt reportages voor het programma in binnen- en buitenland. Vervolgens werkt ze als journaliste bij de opvolgers Uitgesproken EO en De Vijfde Dag. Naast radiopresentator, is Margje ook tv regisseur van onder meer ‘Van Nablus naar Nineve’ en ‘Van Nineve naar Nazareth’.

Bij NPO Radio 1 is Margje Fikse één van de presentatoren van Dit is de Dag en van Langs de Lijn en omstreken. Margje: “Radio maken is genieten! Vanuit de intimiteit van de radio studiogasten tot hun recht laten komen. Ik vind dat mooi.”