Presentator

Hugo Borst

  1. Presentatorenchevron right
  2. Hugo Borst

Nadat hij de Mavo afrondde begon Hugo in 1985 bij Voetbal International. Later vertrekt hij naar Panorama en schrijft hij als columnist voor onder andere Esquire. Toch blijft zijn liefde voor voetbal groot en schrijft hij hierover columns bij het Algemeen Dagblad, waar hij tevens stadschroniqueur is. Daarnaast is hij sinds 2005 één van de hoofdredacteuren van het voetbaltijdschrift Hard Gras, waaraan hij vanaf 1994 al verbonden is. Aan gokkers geeft hij in een wekelijkse rubriek op Unibet.com tips over de wedstrijden in de Eredivisie.

Ook op televisie wordt Hugo voor verschillende programma’s gevraagd. Naast presentator van zijn eigen televisieprogramma Over Vaders en Zonen, is hij enkele tijd vaste gast van het NOS-voetbalpraatprogramma Studio Voetbal, jurylid van het BNN-programma Komt Dat Schot en is hij van 2006 tot en met 2008 regelmatig tafelheer bij De Wereld Draait Door. Ook is Hugo tijdens het WK voetbal van 2010 in Zuid-Afrika en het WK van 2014 in Brazilië bij Henry Schut op bezoek in de studio om over de wedstrijden te praten.

Hoewel Hugo vanaf 2011 zich meer wil gaan richten op het schrijven van boeken en stopt met zijn bijdragen op televisie en bij het Algemeen Dagblad. Per augustus 2013 keerde hij echter terug en wordt hij de nieuwe stem van NOS Langs de Lijn op zondag, samen met Henry Schut.