Presentator

Ghislaine Plag

  1. Presentatorenchevron right
  2. Ghislaine Plag

Tijdens haar studie aan de School voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg komt Ghislaine via Fantasy FM en Omroep Brabant bij RTV Rijnmond terecht. Ze wordt hier verslaggeefster en presentatrice van een actualiteitenprogramma.
In 2006 begint Ghislaine bij het populaire NCRV radioprogramma Plein Publiek. Daarna verhuist ze naar NPO Radio 1 voor NCRV programma’s als Stand.nl, Stand.café, MM-Magazine, Lunch! en Casa Luna. In 2010 maakt zij met de presentatie van Netwerk, Rondom10 , Altijd Wat en Debat op 2 de overstap naar televisie.
Ghislaine werkt voor zowel televisie als radio, maar één ding weet ze zeker: radio blijft altijd nummer één. Als de microfoon opengaat, het licht gaat branden en ze mag beginnen, is Ghislaine in haar element: “Die passie is tijdens mijn studie ontstaan. Iemand vond dat ik een mooie radiostem had en vroeg mij om bij een lokale omroep te werken. Het leek me een leuk zaterdagbaantje, maar ik bleek het wel heel erg leuk te vinden.” Sinds 1 januari 2014 is Ghislaine weer terug bij NPO Radio 1, waar zij het KRO-NCRV programma Spraakmakers presenteert.