Presentator

Frénk van der Linden

  1. Presentatorenchevron right
  2. Frénk van der Linden

Frénk van der Linden, geboren te Haarlem, studeert aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Als hij in 1980 zijn studie afrondt begint zijn carrière waarin hij enkele duizenden mensen uitgebreid interviewt voor krant, televisie en radio. Hij publiceert talloze interviews, reportages en documentaires, waarvoor hij de Prijs voor de Nederlandse Dagbladjournalistiek en een tegel ontvangt.


Van zijn hand verschijnt onder meer de bundel Tot op het bot, gesprekken over ziel & zaligheid (ca. 50 interviews, met o.a. Freddy Heineken, Johan Cruijff, Frits Bolkestein en Jan Wolkers’, door Paul Witteman omschreven als 'een interviewbijbel'. Zijn tweede verzameling Laten we eerlijk zijn, 25 jaar spraakmakende interviews is opgenomen in de Canon van de Journalistiek.


Samen met regisseur Gisèla Mallant maakt hij de documentaire Verloren band, over de veertig jaar durende koude oorlog tussen zijn ouders na hun scheiding. De enthousiast ontvangen film leidt tot een verzoening. Op NPO Radio 1 presenteert Frénk Kunststof, waarin hij met prominenten over cultuur en media praat.