Presentator

Co de Kloet

  1. Presentatorenchevron right
  2. Co de Kloet
Co momenteel muziekregisseur en presentator bij de NTR, voor wie hij actief is op NPO Radio 1, 4 en 6.

Co studeert als klassiek blokfluitist en saxofonist met als voornaamste bijvak Elektronische Muziek af aan het conservatorium van Hilversum. Sinds begin jaren ’80 werkt hij als musicus, componist,  radiomaker, muziekdocent en muziekproducer.
Bij de NOS (daarna NPS, nu NTR), waar hij in 1991 in dienst treedt, houdt Co zich bezig met verschillende radio- en televisieprogramma’s. Hierbij vormen muziek, radiofonie, soundscapes en documentaires de rode draad. Hij ontwikkelde en produceerde voor de NTR projecten met onder meer Todd Rundgren, Frank Zappa, Brian Eno, Steve Vai, Michiel Borstlap, George Duke, Mike Keneally, Gary Lucas en Terry Bozzio.
Voor de NPS/NTR werden programma's onder zijn productionele leiding bekroond met de Prix Italia en de Zilveren Reiss Microfoon.

Naast muziekproducer en programmamaker is Co momenteel muziekregisseur en presentator bij de NTR, voor wie hij actief is op NPO Radio 1, 4 en 6. Op NPO Radio 1 presenteert hij Radio Doc. Hierover zegt Co: "De kans om een programma te presenteren dat gaat over de wondere wereld van de radiodocumentaire ligt in de lijn van de gelaagde radiofonische producties die wij voor de NTR maakten en maken: het contact met de vaste redactie en de vaak jonge en altijd geïnspireerde makers is vooral in deze tijden een verademing."

Co woont met zijn vrouw en twee kinderen in zijn geboorteplaats Kortenhoef, volgens een befaamd kunstschilder  ‘het centrum van de wereld’.