appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Perstribune
STER Advertentie

Kabinet breekt overleg met boeren af na 'dreigement'

Ireen Oostveen / NOS
woensdag 5 februari 2020 | NOS | NTR | Redactie

Premier Rutte en minister Schouten hebben een gesprek met de boerenorganisaties vanmiddag afgebroken vanwege een persbericht van Farmers Defence Force, een van de deelnemers aan het gesprek. Volgens de ministers gebruikt de boerenprotestorganisatie daarin dreigende taal en is dat niet aanvaardbaar. Het gesprek ging over de maatregelen om de stikstofuitstoot terug te dringen.

Farmers Defence Force zegt dat ze sterke signalen heeft dat het kabinet achter de rug van de boeren om met andere partijen gaat onderhandelen over de stikstofmaatregelen.

Farmers Defence Force reageert op afbreken overleg

In het persbericht wordt gesproken van "vleesbazen, zuivelbobo's, bankiers en de gevestigde-orde-belangenbehartiging". Volgens het persbericht willen die "als een Judas" de boeren verraden. Farmers Defence Force waarschuwt hen niet met het kabinet in gesprek te gaan. "Een ieder die de sector nu verraadt, zal dat weten."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rutte en Schouten zeggen dat er pas weer gepraat wordt als er excuses komen en de dreigementen van tafel gaan.

Aan tafel zaten vanmiddag een vertegenwoordiger van LTO, de voorzitter van het Landbouwcollectief, een vertegenwoordiger van Farmer Defence Force en een vertegenwoordiger van de nertsenfokkers. Na een klein uur werd het overleg afgebroken.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1