appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Baudet verrast door kritisch interview medeoprichter Otten

ANP
dinsdag 23 april 2019 | NOS | Redactie

Thierry Baudet van Forum voor Democratie was naar eigen zeggen verrast door het kritische interview dat zijn tweede man, Henk Otten, zaterdag gaf aan NRC Handelsblad. Maar Baudet ontkent dat er sprake is van een richtingenstrijd in zijn partij.

"Er is bij ons een permanente discussie gaande", reageerde Baudet laconiek. Otten zei in de krant dat Baudet partijgenoten in de provincie "onnodig in de wind zet", door te flirten met extreem-rechts gedachtegoed. Forum wordt daardoor te veel naar rechts getrokken, vindt Otten, die de Eerste Kamerfractie van de partij gaat leiden.

Baudet ziet de uitspraken van Otten niet als fundamentele kritiek. "Het gaat een beetje om de toon. De één is wat praktischer ingesteld en de ander wat filosofischer."

Otten richtte zijn pijlen ook op het optreden van Baudet op de avond van de Statenverkiezingen. Hij trok de aandacht te veel naar zichzelf toe, vindt Otten. Ook de met Latijn doorspekte speech vol identiteitspolitiek was hem een doorn in het oog.

Niet onder de indruk 

Baudet is er niet van onder de indruk. "Ik kies ervoor om af en toe vergezichten te schetsen. Dat heeft denk ik ook een enorme aantrekkingskracht op mensen in Nederland."

De kritiek van Otten is niet nieuw, zeggen zowel Baudet als zijn fractiegenoot Hiddema. In de top van de partij uit hij die wel vaker, volgens Hiddema. "Hij wordt dan wel eens uitgelachen. We zeggen ook wel eens: Henk hou je mond."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1