appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Freek de Jonge staat open voor etentje met Baudet

Radio 1
maandag 25 maart 2019 | KRO-NCRV | Twan Spierts

Freek de Jonge staat open voor een etentje met Thierry Baudet. Dat zegt de cabaretier in 1 op 1. De Jonge zou graag van Baudet horen wat hij bedoelt mij zijn uitspraken over dat 'we ondermijnd worden door wetenschappers, kunstenaars en journalisten'.

Freek de Jonge staat open voor etentje met Thierry Baudet

"Ik wil van hem weten wat hij daarmee bedoelt", zegt De Jonge. "En wat er gaat gebeuren met deze groepen als je aan de macht bent. "Waar zouden ze nu aan de universiteiten willen teweegbrengen? Wat willen ze doen met de journalistiek?"

Eerder gegeten

Mochten De Jonge en Baudet met elkaar gaan eten, dan zou dat niet voor het eerst zijn. In 2013 deden ze dat ook al eens, toen Baudet kritiek had op De Jonge. "Ik heb ooit met Thierry Baudet prettig zitten eten. En dan ben je het volstrekt niet met elkaar eens, maar dat geeft niet."

Wat houdt het in?

De Jonge verstoorde afgelopen week vrijdag de opening van het boekenbal. Hij wilde toen een statement maken over de overwinningsspeech van Baudet, waarin het dus ging over de ondermijning van door journalisten, wetenschappers, kunstenaars en architecten. "Natuurlijk mag hij dat zeggen", zegt De Jonge. "Maar dan moet ie vervolgens zeggen wat het dan betekent. Wat die ondermijning dan inhoudt. Op het moment dat je verantwoordelijkheid krijgt, moet je ook staan voor de consequenties van wat je zegt."

Nieuwjaarsconference

De Jonge had ook nog een nieuwtje. Op 1 januari 2020 is hij anderhalf uur op televisie te zien met een nieuwjaarsconference.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1