Wat blijft
HUMAN

Radio: PINK de Thierry, Mohamed Al-Fayed, Rodriguez, Sparklehorse en Eli Content

  1. Podcastschevron right
  2. Wat blijftchevron right
  3. Radio: PINK de Thierry, Mohamed Al-Fayed, Rodriguez, Sparklehorse en Eli Content

ma 11 september 2023

PINK de Thierry (1943 – 2023) werd als een van de eerste performancekunstenaars van Nederland in de jaren 1980 bekend met haar opvallende performances. Lang voor de komst van realityshows en social media speelde PINK al met de grens tussen privé en openbaar. Zo leefde ze 30 dagen met man en kind op de Grote Markt in Haarlem, als het ‘ideale’ gezin in een nagebouwd droomhuis. Het Frans Hals museum toont nu voor het eerst een overzichtstentoonstelling van de in februari dit jaar overleden kunstenaar. In Wat blijft praat Lara Billie Rense over het leven en werk van PINK met mede-samensteller Kathelijne Eisses.

Verder aandacht voor: zakenman Mohamed Al-Fayed, muzikant Rodriguez, en de postume plaat van Sparklehorse door Lotje IJzermans.

In de podcastserie Wat blijft aandacht voor het leven van Eli Content:

Zelfs toen Eli Content bijna niets meer kon, bleef hij kunst maken. Zelf eten of drinken lukte niet meer, zijn stem was zacht en hees, maar uit zijn handen bleef het stromen: felgekleurde maskers, en grote poppen, gemaakt van het karton waar fietsen in verpakt worden. De joods-Nederlandse kunstenaar creëerde ‘iedere minuut van de dag’ zijn eigen wereld, en deelde daar gul van uit. Elianne Meijer volgt het spoor terug van Eli Content met zijn grote liefde Karina Schaapman, met goede vriendin Hetty Berg aan wie hij zijn joodse levensstijl heeft doorgegeven, en met oud-student en collega-kunstenaar Derk Thijs. 

---

Redactie: Nina Ramkisoen, Geerte Verduijn, Maartje Willems

Eindredactie: Bram Vollaers