appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Vroege Vogels

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid.

Podcast afleveringen

Vroege Vogels - uitzending van 15-07-2018

Download

in deze uitzending o.a. achteruitgang van de slakken, gierzwaluwen van Amsterdam, portret Volkert Vintges (30 jaar activisme), droogte toont de vervuiling van de Nedermaas, dichtbloemig kweldergras en de column is van Jelle Reumer. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 08-07-2018

Download

Vroege Vogels zondag op NPO Radio 1 van 7.00 tot 10.00: in deze uitzending o.a. hommelnesten zoeken, duurzame elfwegentocht, Conference of the birds, hoe gaat het met de patrijs, droogte in Drenthe en de column is van Saskia van Loenen.

Vroege Vogels - uitzending van 01-07-2018

Download

In deze uitzending o.a. zwaluwen, zomertortel, besmeurde vogels, 5000 soortendag en de column van Dolf Jansen.  Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 24-06-2018

Download

Jochem Myjer presenteert samen met Menno Bentveld het 40-jarig jubileum van Vroege Vogels. Voor de jubileumuitzending zal de blik gericht worden op de toekomst met o.a. de goudjakhals, bonte vliegenvanger, trekvogels, weidevogels en duurzaamheid in de sportvisserij. Actrice Lies Visschedijk gaat als verslaggever op pad om een onderwerp over insecten te maken en de columns zijn van Freek Vonk en Dolf Jansen.  Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 17-06-2018

Download

Vroege Vogels zondag op NPO Radio 1 van 7.00 tot 10.00: in deze uitzending o.a. Club van Rome, ruigpootbuizerd, geluid van de uil, plogging, vliegenkunst van muggen, damherten en de column is Jelle Reumer. . Presentatie: Andrea van Pol.

Vroege Vogels - uitzending van 10-06-2018

Download

In deze Vroege Vogels uitzending o.a. balans in de moestuin, vleermuizen vangen, paardenbloemen, vliegend hert op de Veluwe en de column is Maarten Keulemans. Presentatie: Janine Abbring.

Vroege Vogels - uitzending van 03-06-2018

Download

Vroege Vogels zondag op NPO Radio 1 van 7.00 tot 10.00: in deze uitzending o.a. zoeken naar plaagdieren, kijken naar niet bestaande vogels, oesterbanken, huiszwaluwen in Amsterdam en de column is van Dolf Jansen.

Vroege Vogels - uitzending van 27-05-2018

Download

Vroege Vogels zondag op NPO Radio 1 van 7.00 tot 10.00 uur: Hilversum staat dit weekend in het teken van ‘100 jaar Mediastad’. Daarom zendt Vroege Vogels uit vanuit het Muziekcentrum van de Omroep. In de uitzending o.a.: vogelzang op saxofoon, raven uitzetten, poelenonderzoek, zoeken naar de koffieboonspin en de column is van Adriaan van Dis.

Vroege Vogels - uitzending van 20-05-2018

Download

In deze uitzending o.a. Darwin in de stad, Staat van de Wadden, slechtvalken ringen, orchideeën, bomenkap voor de automobilist en de column is van Jelle Reumer. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 13-05-2018

Download

Vroege Vogels zondag op NPO Radio 1 van 7.00 tot 10.00: in deze uitzending o.a. insecticide in de boerenzwaluw, waterdiertjes tellen, de Sallandse Heuvelrug, een geluidencursus kraaien herkennen en de column is van Henk Meeuwsen. Presentatie: Janine Abbring.

Vroege Vogels - uitzending van 06-05-2018

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 29-04-2018

Download

Vroege Vogels zondag op NPO Radio 1 van 7.00 tot 10.00: in deze uitzending o.a. oranje weilanden, bedreigde vogels, natuurdagboeken, vogelzang in de avond en de column is van Kees Moeliker. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 22-04-2018

Download

Vroege Vogels zondag op NPO Radio 1 van 7.00 tot 10.00: in deze uitzending o.a. huiszwaluw, De kleine Darwin, vismigratie, bijentelling en de column is van Hans Sibbel. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 15-04-2018

Download

In deze uitzending o.a. voorjaarsvlinders, groene lente, schone scheepvaart en de column is van Jelle Reumer. Download de podcast na de uitzending via NPO Radio 1 of iTunes. Heb je iets bijzonders natuurlijks gezien? Bel naar onze Fenolijn: 035 - 6711338. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 08-04-2018

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 01-04-2018

Download

In deze uitzending o.a. goede en slechte bijenhotels, verspreiding van plantenzaden, zieke amfibieën, herken de geluiden van mezen, reeën tellen en manieren om de tuin vogelvriendelijk te maken. Presentatie: Andrea van Pol.

Vroege Vogels - uitzending van 25-03-2018

Download

Onze nationale vogel de grutto is weer terug vanuit Afrika, en dat gaan we vieren! Zondag wordt Vroege Vogels Radio live uitgezonden vanuit het weidevogelgebied Skrok in Friesland. Naast veel grutto's in deze uitzending ook: windmotoren, Friese paarden, kruidenrijk grasland en de column van Lies Visschendijk. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 18-03-2018

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 11-03-2018

Download

In deze uitzending o.a. de verkiezing van de Groenste Politicus, welzijn van vissen, nieuwe natuur op Texel, statiegeld en requiem voor een ijsvogel.  Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 04-03-2018

Download

In deze uitzending o.a. krakend ijs, opvang van zeehondenjongen, bijvoeren in de Oostvaardersplassen, een boek over de zilvermeeuw en het beste ijsvogeljaar ooit. Presentatie: Menno Bentveld.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1