appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Vroege Vogels

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid.

Podcast afleveringen

Vroege Vogels - uitzending van 15-04-2018

Download

In deze uitzending o.a. voorjaarsvlinders, groene lente, schone scheepvaart en de column is van Jelle Reumer. Download de podcast na de uitzending via NPO Radio 1 of iTunes. Heb je iets bijzonders natuurlijks gezien? Bel naar onze Fenolijn: 035 - 6711338. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 08-04-2018

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 01-04-2018

Download

In deze uitzending o.a. goede en slechte bijenhotels, verspreiding van plantenzaden, zieke amfibieën, herken de geluiden van mezen, reeën tellen en manieren om de tuin vogelvriendelijk te maken. Presentatie: Andrea van Pol.

Vroege Vogels - uitzending van 25-03-2018

Download

Onze nationale vogel de grutto is weer terug vanuit Afrika, en dat gaan we vieren! Zondag wordt Vroege Vogels Radio live uitgezonden vanuit het weidevogelgebied Skrok in Friesland. Naast veel grutto's in deze uitzending ook: windmotoren, Friese paarden, kruidenrijk grasland en de column van Lies Visschendijk. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 18-03-2018

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 11-03-2018

Download

In deze uitzending o.a. de verkiezing van de Groenste Politicus, welzijn van vissen, nieuwe natuur op Texel, statiegeld en requiem voor een ijsvogel.  Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 04-03-2018

Download

In deze uitzending o.a. krakend ijs, opvang van zeehondenjongen, bijvoeren in de Oostvaardersplassen, een boek over de zilvermeeuw en het beste ijsvogeljaar ooit. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 25-02-2018

Download

In deze uitzending o.a. Wilde Stad, CO2 op rantsoen, zonneweides en de column van Koos Dijksterhuis. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 18-02-2018

Download

In deze uitzending o.a. wisentonderzoek, blauwalgen in de Caraïben, sporen van boomklevers, natuurfilmers over David Attenborough, de column van Jelle Reumer en de camera's van Beleef de Lente gaan aan! Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 11-02-2018

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 04-02-2018

Download

In deze uitzending o.a. de ijsvogel, het gedrag van meerkoeten, eitjes van de sleedoornpage tellen, mest in de moestuin en de column van Dolf Jansen. Presentatie Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 28-01-2018

Download

In deze uitzending o.a. de Tuinvogeltelling, zware sterren, zeldzame koeienrassen, Lonnekerberg, muskusratten, bijenwolven, mierenleeuwen en de column van Bibi Dumon Tak. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 21-01-2018

Download

In deze uitzending o.a. route van de wolvin, Nederland aardgasvrij, taal van vogels, eitjes van de sleedoornpage en de column van Jelle Reumer. Presentatie Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 14-01-2018

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 07-01-2018

Download

In deze uitzending o.a. intelligente raven, oproep voor de Elfwegentocht, kleine zwanen, 50 jaar halsbandparkieten in Nederland en de column van Dolf Jansen. Presentatie: Andrea van Pol

Vroege Vogels - uitzending van 31-12-2017

Download

In deze uitzending o.a. grote bramsijsjes, vliegveld Lelystad, Biesbosch, exotische muggen, Nieuwjaarsconcert, Jaar van de Huiszwaluw en de column van Saskia van Loenen. Presentatie: Janine Abbring.

Vroege Vogels - uitzending van 24-12-2017

Download

In deze uitzending o.a. Ruimte voor de Rivier, kwakende kikkers, vissenasiel, winterplanten, fijnsparren, winnaar van Zelf Geschoten en de column van Hans Sibbel. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 17-12-2017

Download

In deze uitzending o.a. planten in winterstand, wormenonderzoek, invasie van barmsijsjes, muizen en winterslaap, spieringvisserij en de column van Jelle Reumer. . Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 10-12-2017

Download

In deze uitzending o.a. de wereldwijde stand van het koraal, smienten in de winter, zaagbekken in de Biesbosch, ontdekking van een nieuwe dino-soort in een fossiel, een belangrijke prijs voor prof. dr. Louise Vet en het Europese landbouwbeleid.

Vroege Vogels - uitzending van 03-12-2017

Download

In deze uitzending o.a. wilde eendenkuikens, 45 jaar windenergie, zwijnen op de Hoge Veluwe, wetenschappelijke aquarellen van libellen, gewonde houtsnippen en de column van Dolf Jansen. Presentatie: Menno Bentveld.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1