appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Vroege Vogels

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid.

Podcast afleveringen

Vroege Vogels - uitzending van 21-01-2018

Download

In deze uitzending o.a. route van de wolvin, Nederland aardgasvrij, taal van vogels, eitjes van de sleedoornpage en de column van Jelle Reumer. Presentatie Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 14-01-2018

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 07-01-2018

Download

In deze uitzending o.a. intelligente raven, oproep voor de Elfwegentocht, kleine zwanen, 50 jaar halsbandparkieten in Nederland en de column van Dolf Jansen. Presentatie: Andrea van Pol

Vroege Vogels - uitzending van 31-12-2017

Download

In deze uitzending o.a. grote bramsijsjes, vliegveld Lelystad, Biesbosch, exotische muggen, Nieuwjaarsconcert, Jaar van de Huiszwaluw en de column van Saskia van Loenen. Presentatie: Janine Abbring.

Vroege Vogels - uitzending van 24-12-2017

Download

In deze uitzending o.a. Ruimte voor de Rivier, kwakende kikkers, vissenasiel, winterplanten, fijnsparren, winnaar van Zelf Geschoten en de column van Hans Sibbel. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 17-12-2017

Download

In deze uitzending o.a. planten in winterstand, wormenonderzoek, invasie van barmsijsjes, muizen en winterslaap, spieringvisserij en de column van Jelle Reumer. . Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 10-12-2017

Download

In deze uitzending o.a. de wereldwijde stand van het koraal, smienten in de winter, zaagbekken in de Biesbosch, ontdekking van een nieuwe dino-soort in een fossiel, een belangrijke prijs voor prof. dr. Louise Vet en het Europese landbouwbeleid.

Vroege Vogels - uitzending van 03-12-2017

Download

In deze uitzending o.a. wilde eendenkuikens, 45 jaar windenergie, zwijnen op de Hoge Veluwe, wetenschappelijke aquarellen van libellen, gewonde houtsnippen en de column van Dolf Jansen. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 26-11-2017

Download

In deze uitzending o.a. geluiden van een meeuwenslaapplaats, hagen en houtwallen in Friesland, oerbos in Polen, methaanbubbels en de column van Nelleke Noordervliet. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 19-11-2017

Download

In deze uitzending o.a. de ijsvogelvlinder, bellenscherm tegen drijvend vuil, kunst van het prepareren, springstaarten, heel veel ganzengeluid en de column van Jelle Reumer. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 12-11-2017

Download

In deze uitzending o.a. de grote soortenexpeditie naar Borneo, monniksparkieten in Apeldoorn, koeienrusthuis, toename van het aantal egels en de column van Koos Dijksterhuis. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 05-11-2017

Download

In deze uitzending o.a. vogelgeluiden in de nacht, dynamiek in de Zeeuwse Delta, pulskorvisserij, giflandschap, donkergroene boswachter, wetenschappelijke tekeningen van salamanders en de column van Dolf Jansen. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 29-10-2017

Download

In deze uitzending o.a. mossen en korstmossen, eikelmuizen, bladmineerders, een schone IJssel, de opening van duurzame kippenboerderij en de column van Kees Moeliker Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 22-10-2017

Download

In deze uitzending o.a. Nederlandse amoebes, de afname van insecten in Europa, velduilen, het volksbos in Vlaardingen en afgevallen bladeren. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 15-10-2017

Download

Deze uitzending staat in het teken van de Jan Wolkers Prijs! Kort komen alle genomineerden aan bod. Daarna wordt door de jury bekend gemaakt wie de prijs voor het beste natuurboek van 2017 wint. De uitzending is live vanuit kasteel Oud-Poelgeest. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 08-10-2017

Download

In deze uitzending o.a. dieren met toekomstplannen, 50 miljoen waarnemingen op waarneming.nl, campagne tegen palmolie, bevervriendelijk baggeren en de column van Anne Schulp. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 01-10-2017

Download

In deze uitzending o.a. de fossiele strandvondsten, gewone octopus, das in het Naardermeer, ringen van trekvogels en de column van Dolf Jansen. Presentatie: Andrea van Pol.

Vroege Vogels - uitzending van 24-09-2017

Download

In deze uitzending o.a. de Aziatische hoornaar, de snelheid van slakken, kale buxushagen en de column van Jelle Reumer. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 17-09-2017

Download

In deze uitzending o.a. de opkomst van de Amerikaanse rivierkreeft, veenmollen in de moestuin, veel kroos in de sloot en de bekendmaking van de genomineerden voor de Jan Wolkers prijs. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 10-09-2017

Download

In deze uitzending o.a. de rechtszaak van milieudefensie, de jaarlijkse spinnentelling, het uitzetten van tijgers in Kazachstan en onderzoek naar de wespendief. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 03-09-2017

Download

In deze uitzending o.a. een bezoek aan Griend, anatomische atlas van vogels, afronding van de Vogelzangcursus en de column van Dolf Jansen. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 27-08-2017

Download

In deze uitzending o.a. bloeiende bermen, jongen van de grutto, sprinkhanen op de Posbank, de natuur van het Reestdal en het geluid van de huiskrekel. Presentatie: Andrea van Pol.

Vroege Vogels - uitzending van 20-08-2017

Download

In deze uitzending o.a. de bonte neushoornvogel, het eerste libellenreservaat van Nederland, de uitzetting van de Beleef de Lente koekoek, zang van de boomkruiper en de column van Jelle Reumer. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 13-08-2017

Download

In deze uitzending o.a. hybride ganzen, natte landbouw, bijen van Nederland, een bomenconcert, de stand van de tonijn en de zang van de putter.

Vroege Vogels - uitzending van 06-08-2017

Download

In deze uitzending o.a. een zoektocht naar de biefstukzwam, ecoloog Niels de Zwarte over stadsnatuur, onderzoek naar de boerenzwaluw en de column van Dolf Jansen. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 30-07-2017

Download

In deze uitzending o.a. de tuinvlindertelling, een broedende grauwe klauwier, veel verschillende cicaden en de zang van de boerenzwaluw. I.v.m. de vakantie presenteert Andrea van Pol de uitzending.

Vroege Vogels - uitzending van 23-07-2017

Download

In deze uitzending o.a. de pluimvoetbij, prachtig minuscuul onderwaterleven, het geluid van de gierzwaluw, mensen van het Naardermeer en een column van Maarten Keulemans.

Vroege Vogels - uitzending van 16-07-2017

Download

In deze uitzending onder andere de eerste broedende steppekiekendief in Nederland, de oneindige zang van de rietzanger, mosselpatronen, 100 jaar volkstuinen en de column van Jelle Reumer.

Vroege Vogels - uitzending van 09-07-2017

Download

In deze uitzending onder andere de gele kwikstaart, discussie over de zeehondenopvang, de zang van de kleine karekiet, het ongevleugeld lieveheersbeestje en een bus op mierenzuur. Presentatie: Janine Abbring.

Vroege Vogels - uitzending van 02-07-2017

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 25-06-2017

Download

In deze uitzending oa. de meervleermuis, rode renmieren, zilte landbouw, protest tegen de kerncentrale Tihange, zingende fitis en wat zijn de gevolgen van de droogte en de hitte op de natuur?

Vroege Vogels - uitzending van 18-06-2017

Download

In de uitzending: app voor sloten, 25 jaar Natura 2000, de zang van de tuinfluiter, amfibieën, purperreigers, column van Jelle Reumer en Alexander van Reeuwijk recenseert natuurboeken uit het buitenland. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 11-06-2017

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 04-06-2017

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 28-05-2017

Download

In de uitzending o.a. broedvogels op de Dode hond, grote karekiet, snoek, heel veel haften planten op de camping, en het landschap van Monderiaan. Presentatie: Margreet Reijntjes.

Vroege Vogels - uitzending van 21-05-2017

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 14-05-2017

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 07-05-2017

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Milouska Meulens en Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 30-04-2017

Download

In de uitzending o.a. het puttertje, columns van Koos van Zomeren, Zeeuwse vliegen en muggen, slakken, een hotel voor de steenmarter en de zang van de pimpelmees. Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 23-04-2017

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Milouska Meulens en Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 16-04-2017

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Milouska Meulens en Menno Bentveld.

Vroege vogels - uitzending van 09-04-2017

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Milouska Meulens en Menno Bentveld.

Vroege vogels - uitzending van 02-04-2017

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Milouska Meulens en Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 26-03-2017

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. In deze uitzending o.a. de eerste Nationale Energiecommissaris, lied van de zanglijster, kortsnavelboomkruiper, mezenonderzoek, leven rond oud olieplatform en de Fenolijn. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 19-03-2017

Download

In deze uitzending schakelen we regelmatig live naar het Landje van Geijsel om de grutto welkom te heten, zang van de merel, WNF directeur, bijstoken met biomassa, GrowApp van Arnold van Vliet en natuurlijk de Fenolijn. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 12-03-2017

Download

In deze uitzending onder andere de trek van de driedoornige stekelbaars, edelherten, veldgids vogelzang, eikensteltmot, partijen langs de groene meetlat en de column is van Bibi Dumon Tak. Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 05-03-2017

Download

In deze uitzending onder andere dassen, kraanvogels, milieuwetgeving, bossen uit de ijstijd, D66 langs de groene meetlat en de column is van Dolf Jansen. Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 26-02-2017

Download

In deze uitzending onder andere bloeiend ruig haarmos, klimaatverandering in Schokland, sneeuwluipaarden in het Altaj-gebergte, de PvdA langs de groene meetlat en overstekende kleine watersalamanders. Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 19-02-2017

Download

In deze uitzending o.a. paaiende kwabaal, Govert Schilling, pluimveetransporten, Planbureau voor de Leefomgeving, Greenpeace in actie bij de ING en IJslandse grutto's. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 12-02-2017

Download

In deze uitzending o.a. houtsnippen, kelkzwammen, scholeksteronderzoek, PvdD langs de groene meetlat en Arita Baaijens terug uit Papoea. Vroege Vogels sis een radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie is dit keer in handen van Andrea van Pol.

Vroege vogels - uitzending van 05-02-2017

Download

In deze uitzending o.a. flywaytelling langs de Oost-Atlantische vliegroute, wintergasten en potvisstrandingen. Vroege Vogels is een radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege vogels - uitzending van 29-01-2017

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Milouska Meulens en Menno Bentveld.

Vroege vogels - uitzending van 22-01-2017

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Milouska Meulens en Menno Bentveld.

Vroege vogels - uitzending van 15-01-2017

Download

In deze uitzending o.a. dieren met toekomstplannen, landschappen op de Rode Lijst, boomschuim, heel veel burgemeesters, de aanpak van ecocide en platwormen. Presentatie: Menno Bentveld.

Vroege vogels - uitzending van 08-01-2017

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Milouska Meulens en Menno Bentveld.

Vroege vogels - uitzending van 01-01-2017

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Milouska Meulens en Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 25-12-2016

Download

In deze uitzending o.a. de bescherming van een Braziliaanse zangvogel, plantenjacht, het belang van stilte, beren in Noordwijk en de petitie tegen Wildcrime. Presentatie: Andrea van Pol

Vroege vogels - uitzending van 18-12-2016

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Milouska Meulens en Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 11-12-2016

Download

In deze uitzending o.a. zilverreigers, koereigers, klimaatneutraal in 2050, kokerjuffers, kunstgraskorrels, slakken en burgerwindmolenpark. Presentatie: Milouska Meulens en Menno Bentveld.

Vroege vogels - uitzending van 04-12-2016

Download

Han Lindeboom, UBO's, Dieren de winter in, Noordpool, Tuintelling, troetel en Fenolijn.

Vroege vogels - uitzending van 27-11-2016

Download

Kleine zwaan, dierenrechten, schol, kauwen, Fenolijn en Zelf Gehoord

Vroege vogels - uitzending van 20-11-2016

Download

Jan Terlouw, Vogelgriep, levend lab, Griend, schorpioenmos en top in Vietnam.

Vroege vogels - uitzending van 13-11-2016

Download

Invasie van pestvogels, grote bosmuizen, rijkdom van Suriname, bescherming van de Rosszee, grazende wisenten, supermaan en zet vlinders in de kou!

Vroege vogels - uitzending van 06-11-2016

Download

De start van een trage herfst, Quagga, heel veel mosselzaad in de Waddenzee, de broertjes Smit, golf lieveheersbeestjes en kolganzen flappen.

Vroege vogels - uitzending van 30-10-2016

Download

In deze uitzending o.a het geluid van de bruinvis, nieuws over de Nationale Klimaattop, scheepvaart, smienten, mineermotten en de biografie over het avontuurlijke leven van Alexander von Humboldt.

Vroege vogels - uitzending van 23-10-2016

Download

Appelrassen, rozenkransjes, rattenkoning, natuurfotografie, Nationale Klimaattop.

Vroege vogels - uitzending van 16-10-2016

Download

De uitzending begint met reportages over de bladkoning, Duurzame top 100, dode bomen in de Lek en leven in de grachten van Leiden. Vanaf half negen staat de rechtstreekse uitzending vanuit Museum De Lakenhal helemaal in het teken van de Jan Wolkers Prijs voor het beste natuurboek van 2016.

Vroege vogels - uitzending van 09-10-2016

Download

Met o.a. fossielen determineren, knikkertegel, vuurvlinders, klimaatontkenners, Tiengemeten en heel veel krakeenden. Presentatie: Milouska Meulens en Menno Bentveld.

Vroege vogels - uitzending van 02-10-2016

Download

Met o.a. de planten van de toekomst, vlucht van zwanen, tweekleurige vleermuizen, grutto, eenden en de geboorte van een houtbij. Presentatie: Milouska Meulens en Menno Bentveld.

Vroege vogels - uitzending van 25-09-2016

Download

Met o.a. de CITES #CoP17 over de handel in wilde dieren, wolven, Usutu virus treft merels, Markerwadden en de Fenolijn. Presentatie: Milouska Meulens en Menno Bentveld.

Vroege vogels - uitzending van 18-09-2016

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Milouska Meulens en Menno Bentveld.

Vroege vogels - uitzending van 11-09-2016

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Milouska Meulens en Menno Bentveld.

Vroege vogels - uitzending van 04-09-2016

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Milouska Meulens en Menno Bentveld.

Vroege vogels - uitzending van 28-08-2016

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Milouska Meulens en Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 21-08-2016

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Milouska Meulens en Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 14-08-2016

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Milouska Meulens en Menno Bentveld.

Vroege Vogels - uitzending van 07-08-2016

Download

Radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Presentatie: Milouska Meulens en Menno Bentveld.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1