appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Sterk Water

In de zesdelige podcast-serie Sterk water van VPRO Dorst hoor je verhalen van Terschelling die schuren, raken en verwonderen.

Podcast afleveringen

#7 - Vermist

woensdag 3 mei 2017, 22:00 uur

Aflevering 6 van Sterk Water. Waar is Tom? Die vraag houdt in december een groot deel van Terschelling in zijn ban. Er wordt gezocht met honden, helikopters en honderden vrijwilligers. De laatste keer dat hij gezien werd, was hij aan het wandelen in de duinen. Sindsdien ontbreekt elk spoor, maar er gaan geruchten dat hij gezien wordt. Is het mogelijk om op een eiland te verdwijnen, ook al is iedereen naar je op zoek? Een verhaal over hoe sommige dingen onoverkomelijk zijn.

Sterk water is een serie van Babette Rijkhoff & VPRO Dorst. Meer informatie over de serie via VPRO.nl/sterkwater.

#6 - De illegale zeehond

woensdag 26 april 2017, 22:00 uur

Aflevering 5 van Sterk Water. Hessel Wiegman heeft een groot hart voor dieren in nood. Al vijftig jaar haalt hij zieke zeehonden van het strand om ze te verzorgen. Zelfs wanneer Hessel ernstig ziek wordt, vangt hij hen op in zijn schuur. Stiekem. Totdat een boze buurman hem verraad en er een inval komt van de inspectie. Een verhaal over altruïsme, anarchisme en de liefde voor de natuur.

Sterk water is een serie van Babette Rijkhoff & VPRO Dorst. Meer informatie over de serie via VPRO.nl/sterkwater.

#5 - Drenkeling

woensdag 19 april 2017, 22:00 uur

Aflevering 4 van Sterk Water. De zee rondom Terschelling ziet er heelijk uit, maar de stroming kan zeer verraderlijk zijn. Wanneer Jelle in de ochtendschemer een duik in het koude water neemt, verandert zijn leven voorgoed. Een verhaal over hoe je je soms moet overgeven aan dingen die groter zijn dan jezelf.

Sterk Water is een serie van Babette Rijkhoff & VPRO Dorst.

#4 - De schoenami

woensdag 12 april 2017, 22:00 uur

Aflevering 3 van Sterk Water. Wanneer het hard begint te stormen, beginnen de handen van de eilanders te jeuken. Want wat zou er aanspoelen? Tijdens een fikse februaristorm in 2006 sloegen 58 containers overboord van één van de grootste containerschepen ter wereld. Een dag later was het strand bezaaid met schoenen. Een kwart miljoen in totaal. Maar wat moet je met al die schoenen? Geeske begon een schoenenwinkel. Het leverde haar zoveel geld op dat ze er een auto van kon kopen. Maar deze typische eilanders-handelsgeest werd haar niet door iedereen in dank afgenomen. Een verhaal over hoe het is om jezelf te verliezen.​

Sterk Water is een serie van Babette Rijkhoff & VPRO Dorst.

#3 - Man over boord

donderdag 6 april 2017, 12:00 uur

Aflevering 2 van Sterk Water. Man over boord. Een gevreesde uitdrukking voor de honderden zeevaarders op Terschelling. Want als iemand aan boord dit roept, is de nachtmerrie begonnen. Op een stormachtige nacht in oktober wordt Wieb - een van de bemanningsleden van het schip de Friendship - wakker van een tikkend geluid tegen zijn slaapcabine. Hij loopt naar het dek om het loszittende werktuig vast te zetten, maar dan glijdt hij uit….en valt overboord. In de ijskoude en kolkende zee. Een bloedstollend verhaal over hoe je leven getekend kan worden door het lot van anderen.

Sterk Water is een serie van Babette Rijkhoff & VPRO Dorst.

#2 - Flessenpost

woensdag 29 maart 2017, 22:00 uur

Aflevering 1 van Sterk Water. Je ware liefde vinden via flessenpost. Het kan. Het begint bij de Engelse Peter die 50 jaar geleden uit verveling een brief schrijft, in een fles doet en in de zee gooit. 116 dagen later vindt strandjutter Willem de flessenpost op het strand van Terschelling en geeft dit aan zijn buurmeisje Cobie. Ze pakt haar pen en schrijft een brief terug. En daarmee begint het liefdessprookje.

Een verhaal over de aantrekkingskracht van het eiland, het verdriet van een dierbare verliezen en de kracht van liefde.

Sterk Water is een serie van Babette Rijkhoff & VPRO Dorst.

#1 - Teaser van Sterk Water

woensdag 22 maart 2017, 13:00 uur

In de zesdelige podcast-serie Sterk water hoor je persoonlijke verhalen van Terschelling die schuren, raken en verwonderen. Kan je ware liefde vinden via flessenpost? Wat betekent het voor een kapitein om een bemanningslid te verliezen op zee? En hoe blijf je twee weken vermist op een klein eiland, terwijl alle eilandbewoners massaal op zoek naar je zijn met honden, paarden en helikopters?

Luister vanaf 30 maart wekelijks naar Sterk Water. Een serie van Babette Rijkhoff & VPRO Dorst.

www.vpro.nl/sterkwater

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1