appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Stand van Nederland

In zes afleveringen van Stand van Nederland maakt Leon Mastik (Omroep WNL) de rekening op van de zorgkosten in onze laatste levensjaren. De medische wetenschap ontwikkelt zich in rap tempo. We kunnen steeds meer en worden mede daardoor ouder. Ondertussen lopen de zorgkosten op. Hoe duur mag de laatste fase van ons leven zijn? En hoe houden we de zorgkosten behapbaar?

Podcast afleveringen

#6 - Hoe nu verder?

vrijdag 12 april 2019, 12:01 uur

De zorgkosten lopen op, er is te weinig personeel, de bureaucratie is enorm. Hoe houden we de kosten behapbaar en zorgen we dat er voor iedereen goede zorg is als het nodig is. We bespreken het met huisarts Pieter Barnhoorn, Tweede Kamerlid voor het CDA Evert Jan Slootweg en voormalig bestuursvoorzitter van het Spaarne Gasthuis Peter van Barneveld.

#5 - Hoe innovatie de zorg redt

vrijdag 12 april 2019, 12:00 uur

De technologische ontwikkelingen zijn nauwelijks bij te benen. En dat terwijl die ontwikkelingen ook kansen biedt om de zorgkosten drastisch terug te dringen. Gaat die innovatie snel genoeg? We bespreken het met Peter Gisberts van Roche Diagnostics, René Baljon van NAAST en Anna Dijkman van het Financiële Dagblad.

Als patiënt volg je het advies van de artsen op, maar wat als je zelf mee mag beslissen. In de praktijk merken artsen dat patiënten zelf niet tot het uiterste willen gaan maar liever een goede kwaliteit van hun laatste levensfase hebben. We bespreken het met Hanneke Takkenberg - hoogleraar klinische besliskunde ErasmusMC, René Ligthart - patiënt en vrijwilliger Erasmus MC en huisarts Pieter Barnhoorn.

#3 - Wie verdient er aan onze laatste levensfase?

vrijdag 12 april 2019, 11:57 uur

De zorgkosten lopen steeds meer op. Maar wie verdienen daar eigenlijk aan? En kan slim ondernemerschap bijdragen aan het terugdringen van die torenhoge zorgkosten? We bespreken het met drie ondernemers: Joey Scheick, Michiel Hageman en Marijke Horstink.

#2 - Zorgen om de mantelzorg

zaterdag 6 april 2019, 00:13 uur

We bespreken de zorgen van de mantelzorg met Kim Putters - directeur van het Centraal en Cultureel Planbureau, Evert-Jan Slootweg - lid van de Tweede Kamer voor het CDA en Liesbeth Hoogendijk - Directeur van Mantelzorg Nederland.

#1 - De rekening van onze laatste levensfase

zaterdag 30 maart 2019, 15:04 uur

Kim Putters - directeur van het Centraal en Cultureel Planbureau - geeft in de eerste aflevering zijn kijk op de toekomst van de zorgkosten. De rekening van de laatste levensfase is een zesdelige serie van De Stand van Nederland van Omroep WNL.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1