Parel Radio
VPRO

#105 - Facebook een Nachtmerrie & Internetliefde - documentaires

  1. Podcastschevron right
  2. Parel Radiochevron right
  3. #105 - Facebook een Nachtmerrie & Internetliefde - documentaires

vr 15 maart 2019

Het internet brengt zoveel goeds, podcasts bijvoorbeeld! Maar, de twee verhalen van vandaag laten een schokkende donkere zijde van het internet laten zien. En een pre-hear van Het Oorzaken Festival:

00'00" Facebook houdt graag de duimpjes omhoog. Daarom hebben ze mensen als Sjarrel nodig die de boel schoonhouden. Dag in, dag uit keek hij in een afgrond vol haat. Een docu van Maartje Duin voor de VPRO

34'00 Ze leren elkaar kennen op internet en hun liefde is overweldigend. Maar gaandeweg dringt de vraag zich op: hoe echt is deze grote liefde. Internetliefde maakte Stef Visjager voor Plots (VPRO 2013)

43'00 Pre-hear van het Oorzaken festival: https://www.brakkegrond.nl/agenda/oorzaken-festival

52'00 Het programma van de Parel-favorietendag tijdens het Oorzaken festival:

https://www.brakkegrond.nl/agenda/parel-radio

Parel mag kaarten verloten voor het Oorzaken festival. Check onze social media. Like of volg ons en help Parel verder groeien:

https://www.facebook.com/parelradio/

https://www.instagram.com/parelradio/

Twitter: @parelradio

Of email:

parelradio@vpro.nl

NB:

Voor de uitzending in september bij RadioDoc is Facebook en Arvato, het bedrijf waar de content moderation in Berlijn aan is uitbesteed, om een reactie gevraagd. Beide bedrijven gaven aan dat ze de zorgen en het welzijn van hun medewerkers serieus nemen en uitgebreide psychologische begeleiding aanbieden. De volledige verklaringen zijn te lezen op vpro.nl/radiodocfb.