Nachtzuster
MAX

#214 - Parelzomer deel 3 Man en de maan - Een plastic doosje

  1. Podcastschevron right
  2. Nachtzusterchevron right
  3. #214 - Parelzomer deel 3 Man en de maan - Een plastic doosje

za 22 juli 2023

Met trots presenteert Parel Radio deze Kuifje-achtige zomerserie  over de Nederlandse sterrenkundige Marc Klein Wolt die wil weten: "Wat gebeurde er net na de oerknal?" Voor het antwoord op die vraag moet onze astronoom  naar de achterkant van de maan. Eén probleempje: daar is nog niemand geweest.Als hij in zee gaat met opkomende ruimtemacht China, blijkt samenwerken niet zonder risico.

Documentairemaker Saar Slegers volgt Marc Klein Wolt en ziet hoe zijn wetenschappelijke droom langzaamaan verandert in een nachtmerrie. Een podcast over grootse dromen, culturele clashes en de nieuwe wereldorde.

De Man en de Maan is een 8-delige podcast van NTR, NPO Radio1, Autres Directions en Aldus’ producties en is tot stand gekomen met steun van het NPO-fonds. Meer informatie: www.ntr.nl/demanendemaan

Na het laatste deel van deze podcast vind je een interview met de maker, Saar Slegers ter afsluiting van deze zomerserie.

Parel Radio Podcast brengt twee-wekelijks de mooiste verzamelde radioverhalen. Host: Stef Visjager. Laat je reactie of sterren achter in je podcast app. Mailadres: radioparel@gmail.com