Miss Invictus
AVROTROS

#1 - Dag 1 Paralympische Winterspelen Beijing met snowboardster Lisa Bunschoten (S02)

  1. Podcastschevron right
  2. Miss Invictuschevron right
  3. #1 - Dag 1 Paralympische Winterspelen Beijing met snowboardster Lisa Bunschoten (S02)

za 5 maart 2022

De Paralympische Spelen in Beijing zijn begonnen. Zonder de Russen, zonder Belarussen en na een hoop internationale ophef. In deze uitzending:

Chef de Mission Esther Vergeer vertelt op welk moment zij zeker wist dat ze zich moest uitspreken tegen deelname van de Russen aan deze Spelen. 

Welke weerslag heeft de oorlog in Oekraïne op de aanloop en de opening van de Spelen gehad? En wat betekent het op sportief vlak dat de Russen niet meedoen voor TeamNL?  Met NOS-verslaggever Edwink Peek. 

Para-snowboardster en vlaggendrager Lisa Bunschoten over haar prothese, amputatie van haar been, Bibian Mentel en haar drijfveer om topsport te bedrijven. En haar grote liefde. 

China-deskundige Fred Sengers over de positie van mensen met een handicap in China en welke invloed de Paralympische Spelen daarop hebben. 

Innovatieve wereldprimeur voor de Nederlandse zit-skiërs. Op een run van 60 seconde kunnen ze door een bijzondere aanpassing van hun ski een seconde sneller zijn. Bondscoach Nick Elsewaerd vertelt erover.