NOS Met het Oog op Morgen
NOS

EXTRA: Het beste uit het Oog

  1. Podcastschevron right
  2. NOS Met het Oog ...chevron right
  3. EXTRA: Het beste uit het Oog

za 11 februari 2023

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië vielen er duizenden doden, ook zijn er nog duizenden vermist onder het puin. Hoe gaat de Syrische president Assad er mee om en wat doet dit met zijn positie? Journalist Fernande Tets vertelt erover.

Maandag was het 20 jaar geleden dat de 'Internationale Dag tegen Vrouwenbesnijdenis' werd uitgeroepen. Ondanks dat organisaties van alles doen om genitale verminking tegen te gaan, zijn er toch elk jaar 200 miljoen vrouwen wereldwijd slachtoffer van. Shirin Musa, directeur van vrouwenorganisatie Femmes for Freedom legt uit wat er tegen gedaan kan worden en Sarah Muse van Stichting Samawada vertelt over haar eigen ervaring.

Het OM eiste deze week een celstraf van maar liefst 26 jaar tegen Simo D. De man staat ook wel bekend als de Godfather van Twente en zou verantwoordelijk zijn voor meerdere moordaanslagen. Misdaadverslaggever Tom Meerbeek legt uit waarvoor hij de bak in moet.

Het Van Gogh Museum bestaat 50 jaar en daarom heeft het nu een speciale tentoonstelling waarin de familiecollectie van de Nederlandse kunstenaar de collectie vormt. Janne Heling is nazaat van Van Gogh en vertelt over de speciale herinneringen die zij en haar familie aan de schilderijen hebben.