NOS Met het Oog op Morgen
NOS

EXTRA: Het beste uit het Oog

  1. Podcastschevron right
  2. NOS Met het Oog ...chevron right
  3. EXTRA: Het beste uit het Oog

za 29 oktober 2022

De inflatie leek lange tijd maar te blijven stijgen. Maar nu is het einde misschien dan toch in zicht. De gasprijs is namelijk aan het kelderen. ING-econoom Bert Colijn legde uit hoe dat kan.

Hoe vat je een stad samen in geluid? Radio- en podcastmaker Guido Spring probeerde dat met de Slowaakse stad Bratislava in het geluidsportret 'Rood en Wit'.

Deze week stond Carré in het teken van performancekunstenaar Marina Abramovic. De titel van deze performance: "No Intermission". Geen pauzes dus. Het is niet de eerste keer dat de kunst Abramovic stof doet opwaaien, vertelde kunsthistoricus Joke de Wolf.

De audio van het experimentele album 'Revolver' van de Beatles kon nooit worden verbeterd met moderne techniek. Tot nu. Artificial Intelligence heeft voor nieuwe inzichten gezorgd bij het album van de wereldberoemde band. Singer-songwriter en Beatles-kenner Yorick van Norden legde het uit.

Het Dijkgedicht 2022, de jaarlijkse campagne van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, is deze week onthuld. Het is een honderd meter lang kunstwerk met daarop een gedicht en dat is door niemand minder dan cabaretier Freek de Jonge geschreven. Hij droeg het aan ons voor.