NOS Met het Oog op Morgen
NOS

EXTRA: Het beste uit het Oog

  1. Podcastschevron right
  2. NOS Met het Oog ...chevron right
  3. EXTRA: Het beste uit het Oog

za 17 september 2022

Voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, hield deze week de jaarlijkse State of the Union. Von der Leyen heeft nu te maken met verschillende crisissen. Hoe doet ze het tot nu toe? Europa-correspondent Kysia Hekster zocht uit wat Brussel van haar vindt.

De wereldberoemde Frans filmregisseur Jean-Luc Godard overleed afgelopen dinsdag op 91-jarige leeftijd. Hij wordt ook wel de vader van de moderne film genoemd. NRC-Filmjournalist Hans Beerekamp en hoofdrolspeler uit een van zijn films, Maruschka Detmers, blikken terug op het leven van Godard.

Scheikunde vindt je elke dag en overal in jouw leven. Nobelprijswinnaar Ben Feringa en scheikundige Anouk Lubbe schreven er een boek over: 'Alledaagse Moleculen'. Ze leggen uit wat er allemaal te vinden valt.

De grote aanwezigheid van de das zorgt op verschillende plekken in Nederland voor verzakkingen van het spoor. Pro-rail wil de dieren dan ook weg hebben. Jaap Dirkmaat, oprichter en voorzitter van stichting Das en Boom, legt uit hoe je de beestjes het beste weg kan halen.