NOS Met het Oog op Morgen
NOS

EXTRA: Het beste uit het Oog

  1. Podcastschevron right
  2. NOS Met het Oog ...chevron right
  3. EXTRA: Het beste uit het Oog

za 10 september 2022

Volgens een uitspraak van de Raad van State is niet met zekerheid te zeggen dat emissiearme stallen minder ammoniak uitstoten dan reguliere stallen. Onderzoeker Gerrit Gobbelaar deed eerder onderzoek naar stal-emissies en kwam tot dezelfde conclusie.

Dit jaar wordt er op Wereld Suïcidepreventie-dag door 113 Zelfmoordpreventie extra aandacht gevraagd voor zelfdoding onder mannen, want het aantal zelfdodingen onder mannen van boven de veertig is meer dan twee keer zo hoog als onder vrouwen. Journalist Nathan Vos vraagt al een aantal jaar aandacht voor deze groep. Want zijn eigen broer beroofde zich van het leven.

Afgelopen donderdag had de 48-jarige danseres Bonnie Doets haar laatste grote danspremière. Na deze voorstelling stopt ze met dansen bij het Scapino ballet.

Topdirigent Jaap van Zweden maakt een transfer van het New York Philharmonic Orkest en het Hong Kong Philarmonic Orkest naar het Seoel Philharmonic Orchestra in Zuid- Korea. Nederlandse dirigent Jurjen Hempel over de overstap van Van Zweden.